files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalistky víťazkami základnej časti, muži s rovnakou ambíciou

Na výbornú majú rozohráte svoje súťažné ročníky druholigoví basketbalisti a basketbalistky 1. BKD Michalovce. Zatiaľ čo ženy sa už stali víťazkami základnej časti druhej ligy skupina Východ a momentálne sa pripravujú na záverečné turnaje, ktoré rozhodnú o víťazovi ligy, muži sú tri kolá pred koncom ligovej súťaže takisto prví a majú nakročené k účasti na záverečnom turnaji Final - four. Ten sa uskutoční na palubovke víťaza základnej časti a Michalovčania by ho radi privítali vo svojej domovskej telocvični GPH.

Víťazstvo v základnej časti

Michalovské ženy si v tejto sezóne počínali viac ako dobre. V ôsmych dueloch ligovej súťaže prehrali iba dvakrát (raz dokonca po predĺžení) a zaslúžene sa tak stali víťazkami základnej časti druhej basketbalovej ligy skupina Východ. „Naše prvenstvo je pre mňa trošku prekvapením, keďže som očakával, že na prvom mieste skončí košický Tydam. Ten má vo svojich radoch skúsenejšie hráčky. To, že sme vyhrali základnú časť my, odzrkadľuje naše výkony počas celej sezóny. Až na jednu prehru proti Unionu Košice dievčatá podali v každom zápase výborné výkony,“ poznamenal na margo základnej časti prezident 1. BKD Ladislav Janošov, ktorý je zároveň aj kormidelníkom ženského tímu.

Víťaz základnej časti druhej basketbalovej ligy v sezóne 2013/2014:

Horný rad zľava: Ješová, Gorniaková, Mrázová, Lipková, Ladislav Janošov - tréner, Priščáková - asistentka trénera, Maľuková.

Dolný rad zľava: Jurašková, Fiedlerová, Čorbová, Regendová, Kunková, Majerníková.

Na snímke chýbajú: V. Vargová, P. Vargová, Ďuríková, Pražnová, Andrejčíková, Kuráňová.  

Jeho zverenky sa teraz pripravujú na náročné play-off. Keďže skončili v tabuľke prvé, nemusia absolvovať nadstavbovú časť a sú priamo nasadené do finálových turnajov, kde postúpia aj ďalšie dva tímy z nadstavby. Následne sa uskutočnia tri turnaje na pôde všetkých troch účastníkov (v Michalovciach sa turnaj odohrá 3. - 4. mája) a mikrotabuľka rozhodne o víťazovi celej ligy. „Našou ambíciou určite je vyhrať ligovú súťaž. Bude to však veľmi ťažké, keďže v našom poslednom zápase na Tydame za košický tím nastúpili aj ich pendlujúce hráčky a očakávam, že budú hrať aj tie tri turnaje,“ podotkol Ladislav Janošov. Jeho družstvo síce ešte nepozná finálových súperov, no aj napriek tomu sa už pripravujú na vrchol sezóny. „Keďže momentálne tu vhodných protivníkov niet, rozhodli sme sa odohrať dva prípravné duely proti nášmu tradičnému súperovi poľskej Tarnawe. Minulý víkend sme odohrali prvý zo zápasov u súpera, kde sme zvíťazili 79:72,“ podotkol Ladislav Janošov, ktorého zverenky absolvujú odvetný súboj s poľskou Tarnawou v sobotu 29. marca o 16.00 v telocvični GPH.    

Fakty zo zápasu

Gymball Tarnawa - 1. BKD Michalovce 72:79 (42:45)

Štvrtiny: 25:18, 17:27, 9:18, 21:15

Strelci 1. BKD: Andrejčíková 18, Čorbová 14, Kunková 12, V.Vargová 11, Regendová 10, Gazdová 6, Sabovčíková 4, Majerníková a Hujdičová 2.

Muži chcú usporiadať Final - four

Rovnakou ambíciou ako ženy sa netaja ani muži 1. BKD Michalovce. Tí sú tri kola pred koncom základnej časti druhej basketbalovej ligy skupina Východ na prvom mieste o skóre pred druhým UVLF Košice, keď oproti Košičanom majú víkendovú dohrávku na pôde Humenného k dobru. „Chlapci od začiatku súťaže potvrdzujú ambíciu vyhrávať. V sedemnástich odohratých zápasoch našli premožiteľa iba dvakrát a aj naďalej chcú potvrdzovať svoju pozíciu. Nie je to vôbec ľahké. V tejto súťaži totiž pôsobí šesť - sedem tímov, ktoré by sa podľa mňa uplatnili aj v prvej lige. V každom z tých tímov sú hráči, čo už hrali Extraligu či prvú ligu. Hlavne z tohto dôvodu si veľmi cením, že sme na prvom mieste,“ skonštatoval prezident 1. BKD.

V mužskej časti ligy oproti minulosti takisto nastali zmeny. Nebude sa totiž hrať tradičné play-off, ale súťaž vyvrcholí záverečným turnajom Final - four, ktorý sa uskutoční u víťaza základnej časti. Ambíciou usporiadať záverečný turnaj sa netaja ani Michalovčania. „Jednoznačne ideme za týmto cieľom. Záverečný turnaj chceme usporiadať my,“ poznamenal Ladislav Janošov. My len dodajme, že muži sa najbližšie doma predstavia v sobotu 29. marca, kedy privítajú celok Eilat Prešov.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.03.2014 14:37:04 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.