files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zdravotné problémy vystavili Kuncovi stopku na úvod jari

Od začiatku roka sa to na neho z pohľadu zdravotného stavu poriadne sype. Útočník MFK Zemplín Michalovce Dominik Kunca sa najskôr zranil počas zimnej prípravy a keď sa ako tak vystrábil zo zranenia, v generálke na ligovú jari proti poľskému Nowemu Saczu (0:0) si privodil natrhnutie postranného väzu v kolene a to vyradilo člena základnej zostavy druholigistu od Laborca z úvodu jarnej časti. V súčasnosti sa pomaly dostáva do tréningového procesu a verí, že sa mu už budú zranenia vyhýbať. V zostávajúcej časti jari tak chce byť naplno k dispozícii trénerovi Ondrejovi Dudovi a verí, že družstvu svojimi výkonmi pomôže k čo najlepšiemu umiestneniu v tabuľke.

Bolo toho už dosť

Do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu počas generálky na jarnú časť, v ktorej Michalovčania privítali poľského druholigistu MKS Sandecja Nowy Sacz už chýbali iba minúty, keď michalovský rýchlik unikol súperovmu obrancovi, ktorý ho zastavil len za cenu faulu. Bohužiaľ, Dominik Kunca dopadol tak nešťastne, že si privodil natrhnutie postranného väzu v kolene. Len čo sa teda vystrábil zo zdravotných problémov zo zimnej prípravy, kde ho trápili triesla, musí pauzovať opäť.

„Bolo už toho naozaj dosť. Z kalendárneho roka 2014 uplynuli iba tri mesiace a ja som bol už dvakrát zranený. Určite som z toho sklamaný, že nemôžem chlapcom pomôcť na ihrisku. Bolo to pre mňa veľmi nepríjemné. Keď som sa pomaly dostával do hernej a kondičnej pohody, tak som sa zranil opäť. Taký je však futbal, nič sa s tým nedá robiť,“ smutne poznamenal čiperný michalovský útočník. Kunca, ktorý v marci dovŕšil dvadsať dva rokov verí, že sa mu už zranenia začnú vyhýbať. „Samozrejme, že by som bol tomu rád. Nebaví ma totiž behať a trénovať len individuálne.“  

Stihne už zápas s Liptovským Mikulášom?

Zdravotné problémy mu tak vystavili stopku na úvod jarnej časti. V nej jeho spoluhráči v prvých troch kolách zaznamenali sedem bodov (remíza v Šamoríne 2:2, domáce víťazstvá nad Šaľou 2:0 a Dubnicou nad Váhom 2:1), čím sa vyhupli na druhú priečku v tabuľke. „Určite to bol dobrý štart, len škoda dvoch stratených bodov v Šamoríne. Tam mali chlapci vzhľadom na priebeh zápasu bodovať naplno. Aj napriek tomu si myslím, že ten štart sa nám vydaril. V nastolenom trende treba pokračovať. Do konca ligy ešte ostáva desať kôl, v hre je teda tridsať bodov a teda verím, že ešte môžeme lídra z Podbrezovej ponaháňať,“ podotkol rodák z neďalekého Strážskeho.  

Michalovský útočník, ktorý na jeseň zaznamenal tri presné zásahy verí, že už čoskoro v tom svojím spoluhráčom pomôže aj on sám. „Minulý týždeň som začal s rehabilitáciou a teraz začínam pomaly s tréningom. Nohu musím posilňovať, keďže som mal na nej dva týždne ortézu a sval mi tak zákonite ochabol. Na začiatku budúceho týždňa idem na kontrolu a keď tá dobre dopadne, mal by som začať s ľahkým tréningom.“ Kedy by teda mohol zasiahnuť aj do hry? „Ja dúfam, že to bude čím skôr. Všetko to však závisí od spomínanej kontroly a toho, či mi dá tréner dôveru. Keď sa tak stane, mohol by som stihnúť už niekoľko minút z domáceho duelu s Liptovským Mikulášom, ktorý sa uskutoční v sobotu 5. apríla,“ dodal na záver Dominik Kunca.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.03.2014 21:22:51 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.