files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lucia Tobiašová hlási návrat na palubovku

Na hádzanárky Iuventy Michalovce čaká náročný záver sezóny, ktorý môžu korunovať až dvoma titulmi. V slovensko-českej súťaži WHIL sú dve kolá pred koncom na prvom mieste tabuľky, keď pred druhým Mostom majú náskok troch bodov a len krôčik im teda chýba k piatemu interligovému primátu (predtým sa Michalovčanky tešili v rokoch 2005, 2006, 2007, 2009). K tomu im môže výrazne pomôcť aj najskúsenejšia hráčka v kádri trénera Jána Packu Lucia Tobiašová, ktorá po tretíkrát v sezóne hlási návrat po zranení.

Smolná sezóna

Lucia Tobiašová hlási návrat. Takúto vetu v tejto sezóne píšeme už po tretíkrát. Najskúsenejšia hádzanárka v košiari trénera Jána Packu si toho v tejto sezóne vytrpela naozaj dosť. Na začiatku leta ju zdravotné problémy vyradili prakticky z celej letnej prípravy, no a keď sa ako tak dala dokopy, hneď v druhom kole si na pôde Olomouca zlomila ruku. Zlomenina ju vyradila prakticky na celú jesennú časť. V závere roka už družstvu pomohla k zisku Slovenského pohára a v januári sa stala jednou z najväčších opôr tímu, ktorý sa vydal cestou za piatym ligovým titulom.

Až prišli februárové zápasy osemfinále Pohára EHF s nemeckým Bayerom Leverkusen, kde si opäť privodila zranenie ruky, tentokrát natrhnutie šľachy a odvtedy neodohrala ani jednu minútu. „Neviem čo mám na to povedať. Je to proste smola. Takúto smolnú sezónu som ešte nemala. Mrzí ma to, no nedá sa s tým nič robiť. Taký je šport. Ja sa len teším, že som sa z toho vystrábila a momentálne môžem pomôcť dievčatám v závere sezóny,“ zdôraznila Lucia Tobiašová. Tá len z tribúny sledovala skvelé výsledky svojich spoluhráčok, ktoré sú dve kolá pred koncom dvanásteho ročníka WHIL už len krôčik od ligového titulu. „Z ich výsledkov som sa veľmi tešila. Ľúto mi je, že som nestihla zápas v Moste, kde som chcela hrať. Dúfam, že sa už nič nestane a to jedno víťazstvo si už uhráme,“ podotkla odchovankyňa slovenskej hádzanej, ktorá už tretí týždeň naplno zarezáva v tréningovom procese.

Budú sa tešiť už v sobotu?

Služobne najstaršia hráčka michalovskej Iuventy sa vracia naozaj v pravý čas. Svojím spoluhráčkam tak môže pomôcť nielen k obhajobe slovenského titulu, ale aj k triumfu v interlige, kde by Michalovčanky zlomili päťročnú nadvládu českých tímov. Naposledy sa slovenské družstvo vo WHIL tešilo ešte v roku 2009, kedy to boli práve Zemplínčanky a Tobiašová si ako jedna z mála na tento titul aj pamätá. „Myslím si, že titul by nám už ujsť nemal. V dvoch zvyšných zápasoch musíme uhrať minimálne bod, čo je určite v našich silách. Aj keď nás v predposlednom kole čaká zápas na pôde silnej Poruby, v poslednom kole máme doma Jindřichúv Hradec a ten by sme spraviť mali,“ zdôraznila Lucia Tobiašová.

Tá so svojimi spoluhráčkami môže o piatom ligovom triumfe v dvanásťročnej histórii WHIL rozhodnúť už túto sobotu. Bude to však veľmi ťažké, keďže sa v rámci predposledného 21. kola predstavia na pôde Sokola Poruba, ktorý je momentálne na šiestom mieste tabuľky. Zemplínčanky sa však môžu tešiť aj keď body v Ostrave nevydolujú. To v prípade, že druhý Most naplno nezaboduje na ihrisku Slavie Praha. „Ja v to pevne verím, že sa tešiť môžeme už v sobotu. Do každého zápasu ideme s tým, že ho chceme vyhrať. Bude to však veľmi ťažké. V Porube sa nám dlhodobo nedarí, nevyhrali sme tam tuším, že tri alebo štyri roky. Aj naposledy sme tam prehrali o jeden gól a táto prehra nás možno stála aj víťazstvo v minulom ročníku. Teraz je ale situácia iná a myslím si, že vyhrať sa dá aj tam,“ dodala na záver spojka šesťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 03.04.2014 15:31:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.