files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži 1. BKD definitívne víťazmi základnej časti

Počas víkendu boli v hre basketbalisti aj basketbalistky 1. BKD Michalovce. Muži zvíťazili na pôde druhého tímu tabuľky UVLF Košice 83:70 a definitívne si tak zebezpečili prvé miesto po základnej časti. Ženy absolvovali prvý z troch finálových turnajov v Spišskej Belej, kde v prvom dueli podľahli domácim 48:50. Keďže družstvo Tydam Košice na Spiš nepricestoval, druhé stretnutie vyhrali Michalovčanky kontumačne.

Muži tentoraz cestovali na ihrisko ich hlavného prenasledovateľa UVLF Košice, kde sa im aj napriek oklieštenej zostave podarilo vyhrať 83:70, čím si definitívne zabezpečili víťazstvo v základnej časti druhej ligy. Znamená to, že finálový turnaj Final - four sa uskutoční počas víkendu 25. - 26. apríla v ich domovskej telocvični GPH. Nič na to nezmenia ani posledné dva zápasy, ktoré muži odohrajú. Už v utorok 8. apríla ich čaká dohrávka 14. kola na pôde Espritu Košice, no a v nedeľu 13. apríla o 15.00 privítajú v poslednom kole základnej časti Kovohuty Krompachy.

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "UVLF bol jediným tímom, ktorý nás mohol predstihnúť. Keďže nám chýbal v tomto stretnutí Mimo Janošov, ako aj vysoký Kováč, očakával som ťažké stretnutie, čo sa aj potvrdilo. Domáci museli, zatiaľ čo my sme mohli. To bolo našou výhodou. Po vyrovnanej prvej štvrtine chlapci zabrali a v tej druhej si vypracovali trinásťbodový náskok, ktorý udržali až do konca polčasu. Tretie štvrtiny bývajú v tejto sezóne našou prednosťou, tentoraz to však nebolo. Prehrali sme ju o sedem bodov a domáci sa tak vrátili do zápasu. V poslednej štvrtine domáci po troch minútach dotiahli na rozdiel jediného bodu na 56:57, ale chlapci sa nedali zlomiť a postupne budovali svoj náskok. Tri minúty pred koncom bolo 70:75 a zdalo sa, že to bude ostrý záver stretnutia. Nebol. Chlapci od tohto momentu ani raz neinkasovali, zaznamenali pritom osem bodov, čím si zabezpečili cenné víťazstvo, ktorým si zabezpečili definitívne prvenstvo."

UVLF Košice - 1.BK D Michalovce 70:83 (18:20, 11:22, 20:13, 21:28)

Strelci: Hocman 21, Mižák 20, V.Mitterpák 19, T.Mitterpák 13, Holda a Maškulík po 5

Ženy 1. BKD Michalovce absolvovali prvý z turnajov Final - four v Spišskej Belej. Na týchto turnajoch, ktoré rozhodnú o víťazovi druhej ženskej ligy by sa mali zúčastniť tri najlepšie družstva, no tentoraz to boli iba dve. Tydam Košice totiž do Spišskej Belej nepricestoval a tak jeho súperi vyhrali kontumačne. Na Spiši sa teda odohral iba jeden duel, v ktorom nakoniec domáce hráčky porazili Michalovčanky 50:48. Druhý z turnajov sa uskutoční počas víkendu 19. - 20 apríla práve v Košiciach, posledný v Michalovciach v termíne 3. - 4. mája.

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "Prvý súboj finálového turnaja nebol pre nás ľahkým. Spišská Bela sa pred play-off výrazne posilnila o hráčky extraligovej Spišskej Novej Vsi, no aj napriek tomu na ihrisku prebiehal vyrovnaný súboj so šťastnejším koncom pre hráčky Spišskej Belej. So súperom sme držali krok celý zápas, no dievčatá si nevedeli zvyknúť na pružné koše či menšie rozmery ihriska. V závere druhej štvrtiny sme síce mali dvojbodový náskok, no vlastnými chybami sme umožnili súperovi získať polčasový šesťbodový náskok. Zaujímavé bolo, že v celom zápase sme pokazili desať prihrávok bez toho, aby nás súper atakoval. Aj to zrejme spôsobilo našu prehru. Napriek tomu všetkému sme dve minúty pred koncom išli do vedenia, no v závere proti nám rozhodcovia zapískali dva zaujímavé fauly a domáce zo štyroch trestných hodov premenili tri. V závere sme mohli vyhrať, no pokus Lipkovej spoza trojkového oblúka vypadol z obruče. Vôbec veľmi zaujímavý bol pomer faulov a trestných hodov. Nášmu technickejšiemu družstvu odpískali rozhodcovia dvakrát viac faulov, ako domácim. Tie hádzali sedemnásť trestných hodov a premenili trinásť, naše družstvo hádzalo iba osem trestných a premenilo z nich sedem."

MBK Spišská Belá - 1.BK D Michalovce 50:48 (32:26)

Štvrtiny: 11:10, 21:16, 10:8, 8:14

Strelci: V.Vargová a Lipková po 10, Maľuková 8, Priščáková 7, Regendová 5, Kunková 4, Fiedlerová a Kuráňová po 2.



Uverejnené: 07.04.2014 22:03:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.