files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na futbalový zápas nezabudnú do konca života

Aj športom sa to dá bol názov projektu, ktorý deťom z domova sociálnych služieb Lidwina v Strážskom spestril deň a pripravil im neobyčajný zážitok, na ktorý len tak nezabudnú.

Zamestnanci DSS Lidwina vďaka podpore Európskej únie a medzinárodnému programu KomPrax, spadajúci pod Slovenský inštitút mládeže Iuventa, získali možnosť zrealizovať projekt, aký sa iba tak nevidí. Hendikepované deti sa na malú chvíľu stali súčasťou bežného života. Postaral sa o to šport – futbal.   

Na štadióne MFK Zemplín Michalovce si deti z DSS Lidwina zmerali sily s dorastencami futbalového klubu. Dobrú náladu neskazilo ani chladné počasie. Tím z DSS v Strážskom hral futbal prvýkrát v živote. Hra sa im zapáčila až tak, že im museli kúpiť vlastné futbalové bránky, aby mohli súperiť aj doma. V zápase s dorastencami nešlo o víťazstvo. Po priateľskom stretnutí si všetci podalo ruky a spoločne fandili ligovému duelu.

„Šlo nám o to, aby deti z nášho domova dostali možnosť zapojiť sa do radostí všedného života,“ hovorí Mária Manová, inštruktorka sociálnej rehabilitácie. „Niekedy si neuvedomujeme, že aj hranie futbalu je veľký zážitok. Už teraz sa ma deti pýtajú, kedy si podujatie zopakujeme. Rada by som poďakovala aj MFK Zemplín za to, že nám poskytli priestory ne realizáciu nášho projektu.“

Deti z DSS v Strážskom sa zapájajú taktiež aj do mestských kultúrnych podujatí. Sú stálymi účastníkmi verejných programov.  



Uverejnené: 14.04.2014 13:06:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.