files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Thermal park Šírava onedlho otvorený pre verejnosť

Zemplínska šírava a jej okolie ponúka množstvo aktrakcií pre verejnosť. Jednou z nich sa bude môcť už onedlho pýšiť obec Kaluža, na ktorej pozemku sa čoskoro otvorí Thermal park Šírava. Tento projekt po dvoch rokoch stavebných prác v týchto dňoch uzrel svetlo sveta. Práve na stredu 30. apríla bolo naplnánované jeho oficiálne otvorenie a posvätenie, na ktorom sa okrem predstaviteľov obce Kaluža, realizátorov projektu, zúčastnil aj predseda VUC Zdenko Trebuľa, primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák, či ďalší poslanci župného, michalovského alebo aj obecného zastupiteľstva.

Jedným zo základných impulzov realizácie projektu Thermal park Šírava bola predovšetkým existencia geotermálneho vrtu GTH-1. Thermalpark bude využívať na svoju prevádzku geotermálnu vodu pochádzajúceho z vrtu, ako aj termálnu vodu na kúpanie. Vo vodnom svete sa nachádzajú tri hlavné bazény. Najväčší bude vlnový bazén, potom tam bude relaxačný a masážny bazén. Pre deti budú v bazénovej hale pripravené detské atrakcie – detský bazén, dlhá a krátka šmýkačka, divoká rieka, hojdací záliv i detské ihrisko. V hale bude reštaurácia a ležadlá na relax. Termálny bazén s vysoko mineralizovanou geotermálnou vodou bude vo vonkajšom prostredí budovy. Na jej prvom poschodí bude wellness a saunová časť. Prínosom Thermal parku pre celú oblasť bude jeho celoročná prevádzka. Podľa predpokladov by malo byť v Thermal parku okamžite po otvorení možná kapacita až 520 návštevníkov. Podľa slov starostu obce Kaluža by malo byť slávnostné otvorenie aj s účasťou verejnosti okolo 15. júna, kedy sa otvára letná sezóna. Dovtedy bude prebiehať skúšobná prevádzka. 



Uverejnené: 30.04.2014 16:32:42

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623