files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štrnásty jarný jarmok obrazom

V tradičnom čase 30. apríla a 1. mája sa opäť uskutočňuje jarný jarmok, ktorý sa vyznačuje bohatým progrmom. Prvýkrát sa Michalovčania mohli pokochať okrem letného a zimného jarmoku jarnými trhmi ešte v roku 2000, odvtedy „Jarný Jurmarok“ patrí už medzi tradičné podujatia a v tomto roku napísal už svoju štrnástu kapitolu. Aj teraz samozrejme nemôžu chýbať predajné trhy, ulička remesiel, ale aj stánky s občerstvením.

Štrnásty jarný jarmok sa otvoril vztýčením vlajky pred Mestkým úradom a nasledoval príhovor dvoch najvyšších mužov mesta - primátora Viliama Zahorčáka a prednostu Benjamína Bančeja. Slávnostného otvorenia jarmoku sa zúčastnil aj predseda košického VUC Zdenko Trebuľa. Súčasťou otvorenia štrnásteho jarného jarmoku bolo vystúpenie folklórnej skupiny Dreľich a chýbať samozrejme nemohla už tradičná súťaž vo varení kotlíkového guláša. Stredajší program pokračoval v podvečerných hodinách, kedy sa námestí vystúpila dychová hudba Vychodňare z Humenného a potom prišlo aj na stavanie mája, ktorého sa zhostili folkloristi zo súboru Zemplín. 

Druhý deň štrnásteho jarného jarmoku bude patriť prevažne športovým podujatiam. Prvý májový deň bude sviatočný aj pre bežcov, pretože už po tridsiatykrát sa uskutoční Podvihorlatský maratón, ktorého štart a cieľ bude pred mestskou radnicou. Okrem jubiljného maratónu sa uskutočnia aj ďalšie športové podujatia. Spolu s maratóncami odštartujú aj polmaratónci, in – line korčuliari a len o niekoľko desiatok metrov ďalej sa v parku Mieru uskutočnia jazdecké preteky Jarná cena Michaloviec.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.05.2014 10:25:15

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623