files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa rozdrvila Senec a je vo finále

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú vo finále. Zverenky trénera Jána Packu si splnili svoju povinnosť a vyoským víťazstvom 35:11 (19:3) v treťom semifinálovom dueli národného play-off na pôde ŠKP Piccard Senec rozhodli o svojom postupe do finále, v ktorom budú môcť získať v poradí štvrtý a svoj siedmy slovenský titul. O ich finálovom súperovi ešte rozhodnuté nie je. V druhej semifinálovej sérii medzi Partizánskym a Šaľou je totiž po dvoch zápasoch stav 1:1 a séria sa cez nasledujúci víkend sťahuje do Šale. Prvé dva finálová zápasy sa uskutočnia v Michalovciach. Prvý je na programe v sobotu 10. mája o 17.30, druhý sa odohrá v nedeľu 11. mája o 10.30. 

Michalovčanky nenechali nič na náhodu a od začiatku zápasu kráčali za víťazstvom, ktoré by im zabezpečilo v čo najkratšom čase postup do štvrtého finále v rade. Už po siedmych minútach viedli zásluhou gólu Horňákovej 4:0. Následne sa síce trafila presne aj domáca Štefíková, no potom prišla sedemgólová šnúra Iuventy, ktorá sa už po pätnástich minútach ujala desaťgólového vedenia (1:11). Na tento stav zareagovala lavička ŠKP Piccard oddychovým časom, ani ten však rozbehnutú Iuventu nezastavil. Hneď po ňom sa totiž presadili Michaela Kovaličková a dvakrát Tatiana Trehubová, a Michalovčanky tak na začiatku poslednej desaťminútovky prvého polčasu vyhrávali 14:1. Až potom sa trafila domáca Nora Csukaová, ktorá v 24. minúte zaznamenala iba druhý domáci gól (2:14). Ani oslabenia, či prestriedanie nezabránili michalovskej Iuvente v navyšovaní jej náskoku, pretože už o minútu neskôr po góloch striedajúcich Radky Vargovej s Máriou Holešovou bol stav 16:2 v prospech obhajcu slovenského titulu. Do konca prvého dejstva sa ešte presadila dvakrát Lucia Tobiašová a raz Táňa Trehubová, no a tridsať sekúnd pred koncom stanovila na polčasových 3:19 domáca Katarína Gáliková.

Kanonádu Zemplínčaniek nezastavila ani polčasová prestávka. Po nej boli domáce hádzanárky súce na uterák, no Michalovčanky sa nad nimi vôbec nezľutovali a naďalej im strieľali jeden presný zásah za druhým. Hneď v úvode druhej tridsaťminútovky sa presne trafila Terka Szöllösiová (3:20), ktorá jasne nastolila tempo hry druhého polčasu. Vzápätí ju nasledovali Dominika Horňáková, Táňa Trehubová a po ďalšom góle už čoskoro Slovenky Trehubovej vyhrávali Michalovčanky v 35. minúte o dvadsať gólov (3:23), a jasne tak kráčali v ústrety finálového postupu. Nič na tom nezmenili ani dva góly v rade Paulíny Žákovskej (5:24), pretože následne rovnakou mincou odpovedali Szöllösiová s Tobiašovou a Iuventa vyhrávala v 39. minúte 26:5. Na druhej strane treba skonštatovať, že oproti prvému polčasu góly strieľali aj domáce hráčky. Po štvrtom druhopolčasovom presnom zásahu Pavlíny Žákovskej bol v 45. minúte stav 9:29. Michalovčanky gólmi ťahali hlavne kridelníčky. Po dvoch presných zásahoch Trehubovej vyhrávali na sklonku 52. minúty 32:9 a keď sa vzápätí po piatykrát v druhom polčase presne trafila domáca Paulína Žákovská (10:32), tréner Ján Packa zareagoval oddychovým časom. Hneď po ňom sa trafila druhá senecká druhopolčasová strelkyňa Katarína Gáliková, ktorá však nechtiac odštartovala záverečnú kanonádu Iuventy. Po dvoch góloch Trehubovej bol na začiatku 25. minúty stav 33:11 a posledné slovo v zápase patrilo Dominike Horňákovej, ktorá dvoma presnými zásahmi stanovila konečné skóre tretieho semifinálového duelu na 35:11.

ŠKP Piccard Senec - Iuventa Michalovce 11:35 (3:19)

Stav semifinálovej séri 0:3 - Iuventa Michalovce postúpila do finále

Pok. hody: 1/0 - 3/2, vylúčené:  4 - 5. Rozhodovali: Cipov a Klus - 80 divákov.

ŠKP PICCARD: Kočič, Pavelová - N. Csukaová 1, Žákovská 5, Gábrišová, Gáliková 4, Kurčinová, Štefíková 1, Popovičová, Dudová..

IUVENTA: Zykova, Medveďová - Kiridžič 1, Gajdošíková, M. Holešová 1, Szöllösiová 5, Rebičová 2, R. Vargová 1, Horňáková 9, Tobiašová 4/1, Trehubova 11/1, Kovaličková 1.



Uverejnené: 02.05.2014 20:50:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.