files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nicol Čupková skúsi štastie v moskovskom Tornáde

V týchto dňoch nenájdete na Zimnom štadióne v Michalovciach nikoho, kto by ju nepoznal. S hokejom sa prvýkrát stretla ako štvorročná a dnes, keď má sedemnásť, sa jej každý pýta ako bolo na olympiáde vo Vancouveri. A to všetko by mal byť len začiatok, pretože jej potenciál ukazuje, že nie je ani v polovici svojej kariéry. Reč je o michalovskej olympioničke a aktuálnej hokejovej hviezde, Nicol Čupkovej.


Po poriadku a v krátkosti. Má dvoch súrodencov a rodičov, ktorí ju priviedli k hokeju. Od začiatku bola podpora z rodiny veľmi dôležitá, keďže sa stala prvým dievčaťom v Michalovciach, ktoré sa odvážilo hrať hokej. Dnes je v Michalovciach bežné, že dievčatá pravidelne trénujú s chlapcami a neboja sa s nimi hrať zápasy. Ona však nebola len do počtu, ale zaradila sa ako platná členka kolektívu. Strednú školu začala navštevovať v Bratislave a tam začala hrávať za ženský tím Slovana. Účasť v ženskej obdobe Ligy majstrov, majstrovstvách sveta I. divízie zostávajú v tieni ZOH 2010 vo Vancouveri. Nicol ako druhá najmladšia členka družstva (a celej výpravy vôbec), zaznamenala na turnaji gól a dve asistencie, čím sa stala treťou najproduktívnejšou v tíme. Takisto patrila medzi hráčky, ktoré trávili na ľade najviac času.

Ženské družstvo Slovana Bratislava sústredilo všetky najlepšie hráčky na Slovensku s cieľom prípravy na olympiádu. Účinkovaním na zimných hrách sa skončilo fungovanie tohto projektu a hráčky odišli do svojich materských klubov. Pre Nicol to znamenalo návrat domov, trvajúci dva týždne, absolvovala tiež niekoľko tréningov s michalovskými dorastencami a juniormi, zápas v ženskej súťaži s družstvom Prešova a súboj prvej ligy starších žiakov proti Trebišovu, v ktorom sa jej podarilo vstreliť gól a pridať asistenciu. Po zápase žiackej ligy, dlhoročný funkcionár klubu Jaroslav Kločanka spolu s trénerom Štefanom Tóthom poďakovali Nicol za reprezentáciu klubu a popriali ďalšie úspechy v kariére.

Igor Andrejkovič, tréner ženskej reprezentácie do 18 rokov, kde Nicol svojím vekom stále patrí, zvolal hráčky v termíne od 10. 3 do 14. 3. 2010 na krátky kemp spojený s účasťou na turnaji v Budapešti. Našej reprezentantke sa podarilo streliť sedem gólov v troch zápasoch! Celá akcia smeruje k vyvrcholeniu sezóny tejto kategórie, ktoré sa uskutoční v Piešťanoch 3. - 9. apríla 2010 na Majstrovstvách sveta I. divízie.

Po tomto šampionáte bude v jej programe nasledovať krátky oddych a príprava na nový ročník. Nová sezóna odštartuje raketovo. V auguste sa má Nicol pripojiť ku kempu Tornado Moskovská oblasť, ktoré, mimochodom, v týchto dňoch vyhralo európsku klubovú súťaž, takže o kvalite niet pochýb. Kemp sa bude konať na Slovensku a vyvrcholí turnajom v Čechách. Počas týchto náročných dvoch týždňov bude mladá Michalovčanka bojovať o priazeň trénerov a manažérov z Moskvy. Ak bude úspešná, stane sa profesionálkou. Za Tornádo Moskva hrajú aj dve Slovenky, kolegyne z reprezentácie Petra Pravlíková a Jana Kapustová, ktoré jej určite uľahčia prípravu. „Trošku mám obavu z kondičnej stránky prípravy v tomto klube. Podľa dievčat, ktoré tam pôsobia, ide predovšetkým o náročné vytrvalostné behy,“ vyjadruje sa Nicol s rešpektom.

Ponúka sa však otázka, čo ak? „Ak by sa mi nepodarilo prebojovať sa k profesionálnej zmluve, rada by som hrávala za dorastencov v Michalovciach a za ženy v Spišskej Novej Vsi, ktoré sú novými majsterkami Slovenska, čím si vybojovali účasť v európskej klubovej súťaži a to vždy láka,“ uzavrela svoje najbližšie plány.
                   (juke)



Uverejnené: 25.03.2010 08:16:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.