files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa prehrala v Šali opäť, rozhodne sa v sobotu v Michalovciach

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali vo štvrtom finálovom stretnutí národného play-off na pôde HK Slovan Duslo Šaľa 28:33 (13:17) a Šalianky tak vyrovnali stav finálovej série na 2:2. O majstrovi Slovenska tak rozhodne piaty zápas, ktorý sa odohrá v sobotu 24. mája o 17.30 v Michalovciach.

Tréner Ján Packa sa vo štvrtom zápase finálovej série musel zaobísť nielen bez Marianny Rebičovej, ktorá si privodila v sobotu zranenie kolena, ale musel oželieť aj služby brankárky Lucie Gubikovej, ktorú zase trápili bolesti chrbta. Podobne, ako v sobotu, lepšie začalo domáce Duslo, ktoré išlo rýchlo gólmi Bízikovej a Trochtovej do vedenia 2:0. Iuventa síce kontrovala gólmi Tobiašovej s Kovaličkovou, no následne prišla štvorgólová šnúra domácich, ktoré sa na konci siedmej minúty ujali už po štvrtom góle Réky Bízikovej vedenia 6:2. Michalovčanky opäť kontrovali dvoma presnými zásahmi a síce následne Medveďovú prekonala Kodajová, potom prišli góly Tobiašovej s Holešovou a v 17. minúte tak bol stav 7:6. O päť minút neskôr však už bol rozdiel v skóre opäť trojgólový, keď Dominika Kodajová prekonala Anasstasiju Zykovú, ktorá nahradila Adrianu Medveďovú - 11:8. Keď na začiatku 24. minúty Szarková upravila už na 13:9, tréner Ján Packa reagoval okamžite oddychovým časom. Hneď po ňom skórovali Tobiašová s Holešovou (13:11) a dvojgólový rozdiel bol aj v predposlednej minúte, kedy na 15:13 upravila Lucia Tobiašová. Záverečné sekundy ale lepšie zvládli hráčky domáceho Dusla, keď najskôr Súkenniková a po nej Kodajová stanovili polčasové skóre na 17:13.

V úvode druhého dejstva sa síce najskôr presadila Súkenniková, no prvé minúty lepšie zvládli hráčky Iuventy, ktoré po góle Horňákovej z 36. minúty prehrávali už iba 18:19 a lavička Dusla zareagovala na tento stav oddychovým časom. Ani po ňom však domáce hráčky neskórovali a po góloch Trehubovej a Horňákovej sa v 40. minúte Iuventa dostala po prvýkrát do vedenia (19:20). Až následne ukončila Bíziková deväťminútovku Šale bez streleného gólu  a v 45.minúte strhla vedenia znova na ich stranu Trochtová - 22:21. Na tento stav reagovala lavička hostí oddychovým časom, ktorý Iuvente pomohol, keďže sa po góloch Tobiašovej s Kiridžičovou opäť dostala v 46. minúte do vedenia (22:23). Vzápätí však skórovali Szarková s Demajovou a pri vylúčení Trehubovej aj Kodajová, ktorá upravila v 49. minúte na 25:23. Dvojgólové vedenie si domáce hráčky udržiavali aj na začiatku poslednej desaťminútovky, keď Trochtová dávala na 26:24. Trehubová síce znížila na 26:25, no následne začala úradovať opäť rozhodcovská dvojica, ktorá vylúčila Tobiašovú a jej vylúčenie využili domáce hráčky na natiahnutie svojho náskoku, keď Súkenniková v 54. minúte dávala už na 29:26. Keď sa tá istá hráčka presadila aj chvíľu nato (30:26), bolo jasné, že o majstrovi Slovenska rozhodne piaty zápas hraný v Michalovciach. Domáce hráčky v závere ešte natiahli svoje vedenie na päť gólov a po výhre 33:28 tak vyrovnali stav finálovej série na 2:2.    

Štatistika

Šaľa - Michalovce 33:28 (17:13)

Pok. hody: 3/2 - 3/2, vylúčené:  1 - 5. Rozhodovali: Baďura a Ondogrecula - divákov.

DUSLO: Grandtnerová, Haládiková, Krebs - Bujnochová, Trochtová 6, Blehová, Klučková, Bíziková 7, Kodajová 8/2, Kováčová, Pócsíková, Demajová 3, Darázsová, Tulipánová, Szarková 4, Súkenníková 5, Sláviková.  

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Medveďová - Kiridžič 4, M. Holešová 4, Kucher, Szöllösiová 2, R. Vargová, Habánková, Horňáková 6, Tobiašová 7/2, Wollingerová, Trehubova 4, Kovaličková 1.



Uverejnené: 18.05.2014 17:51:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.