files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín sa rozlúčil hladkým víťazstvom

Jednoznačným víťazstvom sa rozlúčili s domácimi fanúšikmi futbalisti MFK Zemplín, ktorí vo svojom poslednom tohtosezónnom domácom vystúpení zdolali o záchranu bojujúci Šamorín po dvoch góloch Dominika Kuncu a jednom španielského legionára Bayóna 3:0 (2:0). Zverenci trénera Ondreja Duda tak využili zaváhania svojich najbližších konkurentov a pred posledným kolom, v ktorom sa budúcu sobotu 31. mája predstavia v Šali, sa znova posunuli na druhé miesto v tabuľke.

Zápas sa ešte ani nezačal a tréner Ondrej Duda mal už problémy so zložením základnej zostavy, keďže sa na rozvičke zranil Šimčák, ktorého musel v zostave nastúpiť Vernon. Úvod zápasu bol slávnostný. Predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský s čestným predsedom Alxandrom Bugalom a kapitánom Martinom Raškom sa totiž slávnostne rozlúčili s Vladimírom Janočkom, pre ktorého to bol posledný zápas pred domácim obecenstvom, keďže tento bývalý slovenský reprezentant v Michalovciach po skončení sezóny končí. Zemplínčania chceli "Okimu" pripraviť víťaznú rozlúčku, a tak začali aktívne. V 8. minúte skúšal najskôr šťastie Gamkrelidze, no a ten istý hráč sa o minútu neskôr vyhol ofsajdovej pasci, mieril však iba do bočnej siete brankára Juraja Hajdúcha. Ten musel byť v pohotovosti aj v trinástej minúte, Kuncova hlavička po výbornom Janičovom centri ale tesne minula hosťujúcu svätyňu. Po štvrťhodine hry sa mohlo skóre meniť opäť, keď Janičov priamy kop z pravej strany brankár hostí podbehol, no Kunca nedopravil loptu do prázdnej brány hostí. Z ničoho nič sa mohlo meniť skóre na druhej strane pri šanci Pinteho sa však vyznamenal Matúš Kira. Michalovčania pokračovali v aktivite a krátko po uplynutí pol hodiny hry boli za to odmenení úvodným presným zásahom. V 32. minúte zahrával priamy kop z pravej strany Janič, ktorý posunul loptu na hranicu šestnástky Kuncovi a ten prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0. To, že Michalovčania sú silní v štandartkách sa potvrdilo aj krátko pred koncom prvého dejstva, keď minútu pred jeho uplynutím si na Janičov center najvyššie vyskočil opäť Kunca, ktorý pridal svoj druhý presný zásah v stretnutí. 

Prestávka mala takisto slávnostný charakter, keďže sa na trávniku divákom predstavili bývali internacionáli klubu, ktorý presne pred 50. rokmi postúpili do druhej moravsko - slovenskej ligy. Domácim vyšiel aj úvod druhého dejstva, keď hneď po niekoľkých sekundách nebezpečne pálil Lukáš Janič. V 52. minúte si robil zálusk na hetrik Dominik Kunca, ktorého strelu Hajdúch s námahou vyrazil a o štyri minúty na to mieril iba do vybiehajúceho golmana Hajdúcha. Tlak domácich narastal. Po hodine hry nebezpečne pálil opäť Lukáš Janič a chvíľu nato pohŕdol ďalšou tutovkou Dominik Kunca. Šesť minút pred koncom prenikol hosťujúci Čemba do pokutového územia, kde bol zastavený nedovolene Podhorínom a hlavný rozhodca Somoláni ukázal na biely bod znamenajúci pokutový kop. Ten však Čembovi bravúrne zlikvidoval Matúš Kira. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo dve minúty pred koncom zápasu, keď sa po osi Danko - Kunca, strelecky presadil Bayón, ktorý tak upravil konečný stav na 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (2:0)
Góly: 32. Kunca, 44. Kunca, 88. Bayón.
Žlté karty: 24. Javorín, 45. Špánik, 60. Hutta, 72. Cmarko (všetci Šamorín).
Rozhodovali: Somoláni - Roszbeck, Borsanyi.
Divákov: 525.
MFK ZMPLÍN: Kira - Perez, Gallo, Podhorín, Vernon - Danko, Grič, Janič - Gamkrelidze (75. Janočko), Kunca, Bayón.
FC ŠTK 1914: J. Hajdúch – Cmarko, V. Pončák, Špánik (67. L. Čemba), Javorina (59. Vilkovský) – A. Pinte ml., Marušin, Krištan, Fulmek – L. Hutta – H. Tubonemi (83. Mezzei)



Uverejnené: 25.05.2014 20:49:43
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.