files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Okresné kolo Biblickej olympiády v Zalužiciach

12.marca sa v Zalužiciach uskutočnilo okresné kolo Biblickej olympiády. Vo vnútorných priestoroch ZŠ a MŠ si deti preverili svoje vedomosti z oblasti kresťanského náboženstva.

Organizácia 14.ročníka

Aj 14.ročník Biblickej olympiády prebehol bez problémov a úspešne. Dopomohol tomu nielen priamy zodpovedný o. ThDr. Vlastimil Bajužik PhD., ale aj Diecézny katechetícky úrad sv. prvomučeníka Štefana, ktorý to celé organizoval. Prečo obec Zalužice? ,,Práve preto, lebo to v rámci protopresbyterátu(dekanátu) Michalovce, ako člen pre Katechézu, mám na starosti a v tejto škole sú vytvorené prijateľne podmienky,“ povedal nám o. Vlastimil. Nutnosťou boli dostatočne veľké miestnosti, stoly, stoličky, prípadne menšia výzdoba /obraz vladyku, podobizeň erbu, kríž, nadpis súťaže, a podobne. Hosťami boli o. ThLic František Puci - protopresbytér michalovského protopresbyterátu, Mgr. Ján Ducar - riaditeľ DKÚ Košice, Mgr. Tatiana Cmoriaková- metodik DKÚ, organizátor ZŠ a MŠ Zalužice a  ThDr. Vlastimil Bajužik PhD, člen KaK DKÚ.

Príprava na deň D

Pripravovali sa nielen organizátori, ale aj súťažiaci. Usilovne ako včeličky nasávali všetky dostupné informácie z biblie. ,, Táto Biblická olympiáda, na ktorú sa deti pripravujú na hodinách náboženstva, sa po triednom a školskom kole posunie do okresného kola . V každom ročníku je iná téma, napr. knihy Starého a Nového Zákona, tentokrát to bola Kniha Sudcov, Kniha Daniel, List Filemonovi, List Jakubov,“ prezradil o. Vlastimil.

Detí ako smetí

V tomto školskom roku sa prihlásilo 16-násť trojčlenných družstiev v dvoch kategóriách. Prvú tvorili žiaci základných škôl 5. - 9.ročníka. Druhú prváci a druháci stredných škôl a gymnázií. Ďalej nás informoval o. Vlastimil: ,,Aby neboli ukrátené aj menšie deti, paralelne prebiehala  v ten istý deň aj Biblická súťaž pre prvákov až štvrtákov.“
Rozdelení boli opäť do dvoch kategórii. ,,Našu školu reprezentovali detí v 2. kategórii Biblickej súťaže a v 1.kategórii Biblickej olympiády,“ pokračoval zalužický farár.
S množstvo zodpovedaných otázok sa blížila olympiáda k záveru. V konečnej fáze porotcovia hodnotili a rozhodli o postupujúcich. Správne odpovede, časový limit i regulérnosť boli podmienkou pre víťazné družstvá. Najlepší z najlepších odchádzali nielen s pocitom hrdosti, ale aj vecnými cenami a diplomami. Aj o tie sa postaral o. Vlastimil, ktoré zháňal do posledného týždňa, aby boli všetci nadovšetko spokojní.

Zúčastnení a víťazi

1.BS -  ZŠ Vinné- postúpili do Eparchialného kola, ZŠ Poruba p/Vihorlatom.
2.BS. - ZŠ Nacinná Ves, ZŠ Zalužice, ZŠ-Šamudovce-postúpili do Eparchialného kola, ZŠ Vinné

1.BO - I.ZŠ . Michalovce
ZŠ Nacinná Ves, VI. ZŠ Michalovce-postúpili do Eparchialného kola,
8.roč. Gymnázium Ľ.Štúra-MI, ZŠ Zalužice, ZŠ Jovsa, ZŠ Vinne
2.BO.- 8.roč Gymnázium Ľ.Štúra-MI-postúpili do Eparchialného kola, Gymnázium Ľ.Štúra Michalovce.
                       Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 26.03.2010 14:11:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.