files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské kluby zaznamenali medailovú žatvu

O vynikajúcom roku sa môže hovoriť v rámci účinkovania michalovských kolektívnych športových klubov v sezóne 2013/2014.

Tri najznámejšie sa umiestnili v prvej dvojke svojich súťaží. Najskôr ešte začiatkom marca hokejisti HK Dukla obhájili striebornú priečku z minulej sezóny, potom sa zo svojho siedmeho titulu tešili hádzanárky Iuventy Michalovce, no a v nedávno skončenej druhej futbalovej lige obsadili hráči MFK Zemplín Michalovce druhé miesto, ktoré je pre nich historicky najúspešnejšie, od ich vstupu do druhej najvyššej futbalovej súťaže v sezóne 2004/2005. Michalovský športový priaznivec mal teda v nedávno skončenej sezóne 2013/2014 viacero dôvodov na radosť. K tomu všetkému sa pridali aj basketbalisti a basketbalistky 1. BK D Michalovce, ktorí nadviazali na úspechy hokejistov a futbalistov, a obsadili taktiež druhé priečky vo svojich druholigových súťažiach.  

 

Tak ako po minulé roky bola z hľadiska úspechov najúspešnejšia Iuventa Michalovce. Tá ako jediná porušila striebornú tradíciu michalovských klubov. Hádzanárky tohto klubu totiž dosiahli doterajšie maximum, keď na slovensko-českej scéne vyhrali všetko, čo len mohli. Po triumfe v Slovenskom pohári pridali piate víťazstvo v nadnárodnej súťaži WHIL, no a nedávno sa tešili aj zo svojho siedmeho majstrovského titulu. Zemplínčanky tak ukázali, že sú na momentálne na slovenskom ženskom hádzanárskom výslní, keď na tomto tróne vládnu už štvrtú sezónu. Sme o tom pevne presvedčení, že to tak bude aj naďalej a Michalovčanky onedlho dostihnú Šaľu, ktorá má už iba o dva majstrovské tituly viac.

V medailovej žatve pokračovali aj hokejisti HK Dukla Michalovce. Aj keď to v priebehu sezóny na úspech nevyzeralo, keďže sa Michalovčania pohybovali na štvrtom, piatom mieste tabuľky a ich nevyrovnané výkony vycítil aj divák, ktorý na štadión chodil menej, ako v predchádzajúcej sezóne, v samom závere súťaže sa hráči Dukly skonsolidovali a v play-off to opäť dotiahli do finále. V ňom už nestačili podobne ako predchádzajúcu sezónu na Bardejov, no finálová séria bola omnoho zaujímavejšia a hráči síce opäť siahli na strieborný kov, no viacerým sa tentokrát máli. Videli totiž, že majú na viac. Snáď budúcu sezónu...

 

Pochlapili sa aj futbalisti MFK Zemplín. Tí v predchádzajúcich sezónach neukázali všetok svoj potenciál. Teraz to bolo inak, pretože to boli práve hráči od Laborca, ktorí takisto vírili postupové vody v druhej futbalovej ligy. Nakoniec si postup síce vybojovala suverénna Podbrezová, no Michalovčania sa za svoje účinkovanie hanbiť rozhodne nemusia. Nakoniec obsadili druhé miesto, ktoré je pre nich historicky najlepším umiestnením od ich vstupu do druhej futbalovej ligy. Takisto ako pri hokejistoch treba skonštatovať, dúfame, že na budúcu sezónu to bude o stupienok vyššie. Pri pohľade na podmienky a zabezpečenie klubu to rozhodne nie je nejaká sci-fi myšlienka.

 

Tak, či onak, športovým priaznivcom priniesli kluby v sezóne 2013/2014 viac radosti, ako znechutenia či smútku. Dúfajme, že to tak bude aj v sezóne 2014/2015 a michalovské športové kluby, nielen že stanovenú latku nepodlezú, ale minimálne zopakujú umiestnenia z tejto sezóny, či nebodaj túto latku ešte nadvihnú...

Peter Brendza



Uverejnené: 04.06.2014 15:26:51 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.