files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí rybári mali konferenciu

Dlhé roky členovia Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MsO SRZ) vyvíjajú pestré aktivity. Nedávno usporiadali mestskú konferenciu. Systematicky pracujú s mladými členmi MsO SRZ. Na jar a v lete opäť zorganizujú už tradičné súťaže.

 
Už spomínaná konferencia sa uskutočnila v administratívnych priestoroch miestnej Nemocnice s poliklinikou. „Zhodnotili sme činnosť a hospodárenie v minulom roku. Zvolili sme členov výboru a kontrolnej komisie na ďalšie štvorročné volebné obdobie,“ povedal tajomník MO SRZ MUDr.Anton Rudáš. Organizácia zároveň prijala plán hlavných úloh. Schválila dvoch delegátov na blížiaci sa snem SRZ.
„Členskú základňu v súčasnosti tvorí 1 887 športových rybárov. Z tohto počtu evidujeme 1 420 dospelých členov, ďalej 147 mládežníkov a 320 detí,“ pokračoval tajomník. V rámci zlepšenia organizačnej štruktúry sa pred štyrmi rokmi michalovská organizácia transformovala z miestnej na mestskú. „Súčasne sme vytvorili obvodné organizácie v centre Zemplína, Strážskom, Budkovciach a Sobranciach,“ konštatoval.

Uchádzač o členstvo v rybárskom zväze by mal splniť niekoľko kritérií. „Medzi deťmi sa vyžaduje činnosť v krúžku mladých rybárov.
Takisto absolvovanie školenia na začiatku rybárskej sezóny,“ pokračoval. Zatiaľ posledné takéto školenie sa konalo cez uplynulý víkend. V budúcom mesiaci sa uskutoční nácvik rybolovných techník. Jeho dejiskom bude vodná nádrž (VN) Materiálová jama (pozn.red. - ide o jazierko „Baňa“ v lokalite IBV). Vo vekovej kategórii dospelých sa pre vstup do rybárskej organizácie vyžadujú občianska bezúhonnosť a vykonanie skúšok v rámci členstva v SRZ.

„Gro našich tohtoročných aktivít bude pozostávať zo školenia detí a z prípravy športových podujatí,“ dodal. Úvodnou súťažou budú už tradične prvomájové preteky detí v love rýb udicou o Pohár primátora Michaloviec na VN Materiálová jama. Ďalej budú nasledovať súťaže detí a dospelých v Budkovciach, ako aj Sobranciach. Prídu na rad v prvej polovici mája. „Aj v tomto roku naša organizácia usporiada 2.ročník podujatia pod názvom Zemplínsky kapor. Ide o týždňový maratón v love kaprov s medzinárodnou účasťou. Súťaž sa bude konať na Zemplínskej šírave od 5. do 11.septembra,“ poznamenal. O popularite tohto podujatia svedčí aj fakt, že všetky miesta si jednotlivé súťažné tímy už podelili.
„Samotná rybárska sezóna odštartuje 15.mája na všetkých našich vodných nádržiach. V tom čase už bude povolený lov kapra,“ uviedol. Na riekach sa však táto ryba môže loviť až do 1.júna. V okrese Michalovce MsO obhospodaruje rieky Laborec, Duša, Čierna voda. Vodnú nádrž Materiálová jama, Vinianske jazero, ako aj VN v Pozdišovciach a Budkovciach. V Sobranskom okrese sú to vodné toky Okna, Sobranecký potok, Orechovský potok a Olšinský potok. Takisto Vodné nádrže Vyšná Rybnica, Blatce Lapoš a Kolibabovce.                                            (janč)

 



Uverejnené: 26.03.2010 15:30:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.