files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novým lodivodom Iuventy je Borys Petrovskyj

Najdôležitejšia otázka, ktorá trápila hádzanárskych fanúšikov je vyriešená. Nástupcom Jána Packu na trénerskej stoličke v Iuvente Michalovce sa stal Borys Petrovskyj. Vedenie klubu sa s týmto Ukrajincom dohodlo na trojročnom kontrakte.

Borys Petrovskyj sa s Iuventou dohodol na trojročnom kontrakte

Pre štyridsaťdvaročného Petrovského nebude pôsobenie v Iuvente novinkou. Tento Ukrajinec už totiž na trénerskej stoličke v tíme sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra pôsobil tri mesiace aj v sezóne 2009/2010. „Borys Petrovskyj od začiatku patril medzi hlavných kandidátov na uvoľnený trénerský post. Jeho prácu dobre poznáme. Užhorod je od nás vzdialený asi 40 kilometrov, takže sme ho mali doslova pod nosom. V náročných podmienkach, ktoré sa nedajú s tými slovenskými ani porovnať, dokázal dosiahnuť s tamojšími Karpatmi dva tituly za sebou a Užhorod robil dobré meno Ukrajine aj v európskych pohároch. Družstvo pod jeho vedením zaznamenalo progres. Jeho odvedená práca ukazuje, že má tie kvality, aby mohol prebrať trénerský post v našom klube. A prečo práve on? Je mladý, vie pracovať s mladými hráčkami, nemá jazykovú bariéru, pozná pomery v Iuvente a pozná aj viaceré hráčky zo svojho predošlého pôsobenia tu,“ poznamenal športový riaditeľ slovenského ženského hádzanárskeho majstra Jaroslav Čúrny, podľa ktorého slov došlo k dohode na tri roky.

Prvé pôsobenie Petrovského na lavičke Iuventy nedopadlo podľa predstáv. Neobávalo sa vedenie Iuventy, že k tomu dôjde opäť? „Vonkoncom nie! Treba si uvedomiť, že v sezóne 2009/2010 by to nemal ľahké ani jeden tréner. Vtedy bola totiž zranená hádam každá jedna hráčka z kádra a tá sezóna vtedy aj tak vyzerala. Vymenili sa traja tréneri. A ani jeden z nich úlohu, čo sa týka výsledkov, nesplnil. Myslím si, že to nebola vina ani jedného z nich. Pán Petrovskyj tu vtedy bol v asi najťažšom období, kedy mal k dispozícii možno štyri zdravé hráčky z prvého tímu. Bol skrátka vo veľmi zložitej situácii,“ zdôraznil Jaroslav Čúrny, ktorý následne dodal. „Je veľmi dôležité, že vtedy spoznal, ako funguje klub a teraz už touto fázou nemusí prechádzať. Medzitým tvrdo na sebe pracoval a dokázal, že trénerské remeslo robiť vie a hádzanej rozumie.“

V hľadáčiku ľavá spojka  

Čo sa týka zmien v kádri, zatiaľ ich veľa v tíme slovenského ženského šampióna nenastalo. Isté je, že v budúcej sezóne už v metropole Zemplína nebude pôsobiť pivotka Michaela Kovaličková a ani chorvátska stredná spojka Tanja Kiridzič, ktorá ako legionárka nepresvedčila vedenie klubu k predĺženiu kontraktu. Z Iuventy tak odchádza aj tretia legionárka získaná pred minulou sezónou. Najskôr sa porúčala maďarská brankárka Viktória Petróczi, po nej v marci aj Čiernohorka Jelena Markovič a po skončení sezóny došlo aj na túto Chorvátku.

Z hosťovania vo Veselí nad Moravou sa vracia Martina Bačíková

Na druhej strane si vedenie klubu stiahlo z hosťovania brankárku Oleksandru Krebs, ktorá vo finálovej sérii robila v drese Šale obrovské problémy svojim staronovým spoluhráčkam, a z hosťovania vo Veselí nad Moravou sa do družstva vracia aj slovenská reprezentantka Martina Bačíková. „Veľa zmien v kádri naozaj neočakávam. Nie je totiž priestor na zásahy do niečoho, čo v minulej sezóne fungovalo. Ako posilu by som hodnotil aj návrat Julie Kučerovej, ktorá sa vrátila z materskej dovolenky pred záverom sezóny a vo finálových zápasoch bola na poste strednej spojky prínosom,“ podotkol športový riaditeľ Iuventy Michalovce. Vedenie však musí riešiť jeden adekvátny problém. Pri dlhodobom výpadku Marianny Rebičovej je totiž jeho úlohou nájsť adekvátnu náhradu za v súčasnosti najlepšiu ľavú spojku na Slovensku. „Toto je asi jediný post, ktorý musíme posilniť. Uvedomujeme si to a v súčasnosti hľadáme vhodnú alternatívu na jeho posilnenie.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.06.2014 14:13:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.