files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Ihnačák na lavičke Dukly skončil!

To, o čom sa od stredy v Michalovciach potichu hovorilo, sa aj naplnilo. Miroslav Ihnačák na lavičke hokejového tímu HK Dukla Michalovce skončil, hoci svoje pôsobenie tu ešte ani nezačal. Jeho nástupcu momentálne vedenie klubu hľadá, v hre je viacero alternatív.

 

Ešte ani nezačal a už aj skončil

V stredu sa v médiách objavila správa, že tréner HK Dukla Michalovce Miroslav Ihnačák má ponuku z rumunského Brašova. Prezident HK Dukla Alexander Černega bol vtedy v zahraničí a povedal, že sa k tejto téme vyjadrí v piatok. Tak sa aj stalo. „V pondelok 30. júna po 21. hodine sa mi telefonicky ozval pán Ihnačák, že má ponuku z rumunského Brašova. Trošku ma to zarazilo, keďže jeho zmluva s nami mala začať platiť od 1. júla, čiže od utorka a ozval sa teda iba niekoľko hodín pred jej začatím,“ rozhovoril sa prezident HK Dukla, ktorý následne pokračoval. „Pán Ihnačák sa ma spýtal, či mu neumožním ukončenie zmluvy v Michalovciach, aby mohol prijať lukratívnejšiu ponuku z Brašova. Podotýkam, že ešte ani nezačal, keďže zmluva by mu začala plynúť od utorka a už aj chcel skončiť.“

Sklamal profesionálne aj ľudsky

Prezident HK Dukla bol počínaním Miroslava Ihnačáka veľmi sklamaný. „Pre mňa to bolo ako blesk z jasného neba. Hneď v utorok ráno zasadla správna rada, ktorá sa jednoznačne zniesla na tom, že ďalšia spolupráca s pánom Ihnačákom je nemožná. Myšlienka, že ešte ani nezačal pracovať a už koketuje s myšlienkou odchodu je neprípustná. To nemá spoločné nič s korektnosťou alebo profesionalitou. Bolo to od neho maximálne neseriózne a týmto prístupom si do Michaloviec v dohľadnej dobe zavrel dvere. Sklamal z profesionálneho hľadiska, no čo je horšie, sklamal hlavne ľudsky,“ zdôraznil Alexander Černega.

Bol to práve on, ktorý po skončení minulej sezóny presadzoval na trénerskú stoličku Miroslava Ihnačáka. Toho tretí príchod do Michaloviec sa tak nateraz neuskutoční. „Mrzí ma to aj z toho hľadiska, že moje srdce bolo naklonené myšlienke, že by to mal byť práve on, kto bude družstvo viesť. Sklamal moju dôveru. Pri telefonickom rozhovore mi povedal, že ponuka z rumunského klubu je finančne lukratívna a v Michalovciach by ostal iba za zlepšenia podmienok, čo bolo neprípustné z našej strany, keďže sa už raz na týchto podmienkach dohodol. Práve tu vidím ten najväčší problém nekorektnosti z jeho strany. Navyše, týmto došlo k narušeniu našich vzťahov a toto narušenie by sa následne prenieslo aj do ďalšej spolupráce, čo by nebolo dobre pre nikoho, a výsledok by nebol dobrý pre michalovský hokej. Toto sme dopustiť nemohli!“

Nástupca by mal byť známy onedlho

Pre predstaviteľov michalovského hokejového klubu teraz teda nastáva situácia, s ktorou už nepočítali. Miesto Ihnačákovho asistenta, ktorý ešte nebol známy, musia hľadať aj jeho nástupcu. A to práve v čase, kedy je už väčšina trénerov podpísaných... „Nastáva pre nás nová situácia, ktorú sme si mysleli, že už máme vyriešenú. Nechceme opäť skočiť do jamy levovej a podpísať narýchlo trénera, ktorý potom nebude úspešný. Nechceme to šiť horúcou ihlou, jednoducho si tento krok musíme poriadne premyslieť, aby sme sa opäť nepopálili, tak ako v minulej sezóne, kedy sme menili dvoch trénerov. Podobnej chybe by sme sa v tejto sezóne chceli vyhnúť. V pondelok ráno by mala zasadnúť správna rada, na ktorej si stanovíme cestu, ktorou pôjdeme,“ podotkol Alexander Černega, podľa ktorého slov by meno nového lodivoda malo byť známe v najbližších dňoch. „Určite nechceme narušiť začiatok prípravy, ktorý máme stanovený na 21. júl. Dovtedy chceme mať nového lodivoda.“  V hre je podľa Černegu niekoľko alternatív, aj tá, že by sa na trénerskú stoličku opäť posadil športový riaditeľ klubu Peter Tirpák. „V hre je niekoľko možností a aj táto, ktorú spomínate. Museli by však nastať úpravy,“ dodal na záver prezident HK Dukla.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.07.2014 11:05:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.