files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave naďalej na víťaznej vlne

Tri výhry a skóre 7:3. Takáto je bilancia michalovských futbalistov v troch prípravných zápasoch, ktoré absolvovali v rámci prípravy na novú sezónu. Potešujúce je, že MFK Zemplín zvíťazil nad troma tímami, ktoré budú  súperom jeho hráčov aj v novej druholigovej sezóne. Na úvod prípravy si zverenci trénera Františka Šturmu priviezli víťazstvo z Bardejova, kde vyhrali 4:2 (hoci po prvom polčase prehrávali 0:2), potom na domácom trávniku zdolali Tatran Prešov 1:0, no a v sobotu si doma poradili s Lokomotívou Košice, ktorú porazili po góloch Samuela Bayóna a Martina Koscelníka 2:1.

Tri výhry tešia, ale...

S troma výhrami vyslovil spokojnosť aj samotný lodivod Zemplínčanov František Šturma, ktorý sa ujal trénerského kormidla v druhej polovici júna, kedy Michalovčanom začali príprava na novú sezónu. „Výhry určite tešia, no máme pred sebou ešte veľa roboty,“ rozhovoril sa český lodivod. „Na jednej strane som aj rád, že nám tie zápasy výsledkovo vyšli, no na druhej strane musím byť na hráčov prísnejší, aby dosahovali ešte lepšie výkony a výsledky. Aby si jednoducho nemysleli, že všetko pôjde ľahko. Musíme sa totiž pripraviť aj na situáciu, že zápas nezvládneme a prídu aj prehry. Chlapci však musia vždy na ihrisku ukázať maximum, čo v nich je. To znamená, že môžeme zápas prehrať, no keď prehrať, tak iba so vztýčenou hlavou,“ zdôraznil František Šturma. Ten pri svojom príchode poznamenal, že na to, aby si urobil obraz o kádri potrebuje zhruba dva týždne. Tie prešli a tak sme sa trénera spýtali aj na túto tému. „Už som si ho urobil. V podstate viem, s akým kádrom vstúpime do súťaže a viem, od koho môžem čo čakať. Tie tri výhry preceňovať určite nebudeme. Okrem výsledku som pozeral aj na športovú stránku našich duelov a takisto aj na nasadenie hráčov. Nejakú predstavu som si teda spravil, no môže sa to ešte zmeniť, keďže výkonnosť hráčov môže ísť oboma smermi - dole aj hore. Momentálne si viem predstaviť nejakú os pätnástich - šestnástich hráčov, ktorí by mali na jeseň hrať.“

Španieli už doma, na skúške bosniansky stopér

Český lodivod musí momentálne pracovať s mladým kolektívom, ktorý tvoria aj viacerí minulosezónny dorastenci. Oproti jeseni v kádri už nefiguruje sedmička hráčov, posledným úbytkom sa stal najlepší druholigový strelec Michal Hamuľak, ktorý uspel na skúške v českom Slovane Liberec a v tíme účastníka predkola Európskej ligy tak bude na jeseň hosťovať. Okrem nigérijského útočníka Hectora Tubonemiho, ktorý sem prišiel na hosťovanie z Podbrezovej, Michalovčania skúšajú aj ďalšieho útočníka Erika Streňa, naposledy pôsobiaceho vo Vranove a na skúške sú aj viacerí zahraniční futbalisti. Tí však zatiaľ nepochodili. V mužstve od Laborca totiž určite nebude pôsobiť dvojica Španielov Miguel - Pons, ktorí na skúške neuspeli. „Ich výkony nezodpovedali tomu, čo sme očakávali a tak museli odísť,“ podotkol tréner MFK Zemplín.

Šturma v sobotu skúšal bosnianskeho stopéra Jovana Vujaniča. Ten bol v minulosti mládežníckym reprezentantom svojej krajiny a naposledy hrával v tíme FK Modrica Maxima. „Jeho výkon by som ešte nerád hodnotil. Prišiel k nám po osemnásťhodinovej ceste a hneď bol aj v zápasovej záťaži. Uvidíme, ako sa bude javiť počas tréningov, či ďalších zápasoch, šancu ešte určite dostane,“ podotkol František Šturma, ktorý okrem balkánskeho stopéra skúša aj ďalšieho defenzívneho univerzála - Španiela Calva.  

Potrebujú posilniť skúsenosťou

Aj napriek tomu, že Michalovčania v príprave zaznamenali tri víťazstvá, je určite čo zlepšovať. Družstvu výrazne chýba skúsenosť a to pociťuje aj samotný lodivod. „To nám chýba najviac. Skúsenosti hráč nezíska tým, že nehráva a my navyše teraz máme mladý tím. Potrebovali by sme ho posilniť práve skúsenosťou. Nebránim sa však ani tomu a chcem ísť tou cestou, že šancu budú dostávať aj mladí hráči, ktorí tak budú získavať skúsenosti.“ A na akých postoch vidí Šturma slabiny? „O tých postoch by som teraz nerád hovoril. Upozornil by som totiž konkurenciu. Viem si však predstaviť, že by sme posilnili ľavú stranu. Stále sú v rokovaní nejakí hráči, takže dúfam, že to dopadne dobre a niekto sem ešte príde.“

Zemplínčania majú za sebou dva týždne prípravy na novú sezónu, ktorá začne v posledný júlový víkend. Do jej začiatku teda zostávajú tri týždne. „V prvom období sme sa zamerali na kondičnú stránku, teraz príde rad na herný proces. Musíme sa v ňom zdokonaliť a venovať sa nácviku štandardných situácii, ktorým sme sa v tréningu ešte nevenovali,“ poznamenal k najbližšiemu programu tréner mužstva od Laborca, na ktorého zverencov do začiatku súťaže čakajú ešte dva zápasy. V sobotu 12. júla na domácej tráve privítajú Moldavu nad Bodvou (zápas by sa mal hrať od 17.00, no čas sa ešte môže zmeniť) a generálku absolvujú v sobotu 19. júla v poľskom Nowom Saczi.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.07.2014 17:04:13 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.