files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbal má v Tibave zelenú

V Tibave pri Sobranciach naplno pulzuje futbalový život. Mužstvo dospelých je jesenným víťazom I.triedy ObFZ. Po skončení sezóny mu však riadiaci orgán odpočíta šesť bodov. Dorastenci sú na tom horšie. Vo svojej súťaži sú po prvej polovici súťažného ročníka v horšej časti tabuľky.

Cítia krivdu

„Áčko“ má výborne rozohranú sezónu. „Pre administratívne resty ešte z minulého súťažného ročníka prídeme o šesť bodov. Pokladáme to za nespravodlivosť,“ rozhovoril sa predseda miestneho futbalového klubu MVDr.Stanislav Zubaj, ktorý je zároveň aj starostom obce. Uvedená nezrovnalosť sa týka štartu hráča Petra Jakuba v prvom kole vlaňajšej jarnej časti. Do Tibavy prišiel zo štvrtoligových Veľkých Revíšť. Tento tím hrá súťaž riadenú Východoslovenským futbalovým zväzom.

V jeho drese mal zastavenú činnosť na jeden súťažný zápas. Príčinou bolo udelenie štvrtej žltej karty v záverečnom jesennom kole. „Nemali sme o tom informácie. Nevedel to ani riadiaci orgán,“ vysvetlil. Na túto nezrovnalosť prišla susedná Koromľa. Tá v uplynulej sezóne bojovala spolu s Tibavou o záchranu v najvyššej oblastnej súťaži. Funkcionári tohto celku podali protest. Oblastný futbalový zväz ho však zamietol. Nespĺňal totiž náležitosti súťažného poriadku. „Napriek tomu  riadiaci orgán rozhodol o odrátaní šiestich bodov. Sme sklamaní,“ pokračoval v sťažnosti S.Zubaj. Inak, táto kauza pripomína nekonečný príbeh.
„Najprv sme sa odvolali na výkonný výbor zväzu. Ten naše výhrady zamietol. Následne sme sa odvolali na niekdajšiu radu Oblastného zväzu (nová bola zvolená na januárovej konferencii), ktorá nám dala za pravdu,“ poznamenal predseda klubu. Táto téma však bola opäť otvorená na uvedenej zväzovej konferencii. V tomto prípade sa však ObFZ opäť priklonil na stranu sankcií voči tibavskému klubu.

S jeseňou spokojný

Vráťme sa však k jesennému účinkovaniu jeho A-mužstva. „Teší nás domáca výhra 4:0 nad Vinným, ktoré je v tabuľke hneď za nami,“ doplnil. Tibavčania si cenia aj víťazstvo na horúcej pôde Pavloviec n/U. Vyzdvihujú remízy na ihriskách Nacinej Vsi a Tušíc TNV. Hlavne preto, že v uplynulých rokoch boli tieto kolektívy účastníkmi V. ligy Juho-východ. „Mrzí nás jedine zbabrané domáce stretnutie proti Budkovciam. Viedli sme už 4:0, no napokon sme remizovali 4:4,“ spomína.
S.Zubaj pokladá za najväčšiu oporu veľmi skúseného stredného záložníka Juraja Sabola. Bývalý hráč Michaloviec a Lastomíra je mozog mužstva. Výborné výkony však na jeseň podával ďalší bývalý michalovský hráč - Svadeba. Vynikajúco mu sekundovali Ukrajinci Bučok a Prudkyy. Veľkú perspektívu naznačili vlastní odchovanci - Chachaľak a Kostrej.

Tibava síce vedie tabuľku I.triedy. No pre odpočítanie už spomínaných šiestich bodov si postupové méty nedáva. „Tých šesť bodov je už príliš veľká strata. Prioritným zámerom je predvádzanie kvalitného futbalu. Ide nám o to, aby sme predvádzanou hrou prinášali našim fanúšikom radosť,“ vyslovil ciele.

Dorastenci sú na tom horšie

Dorastenci čelo tabuľky neokupujú. „Je to tým, že najlepší hráči pravidelne nastupujú za dospelých. Nechceme ich príliš zaťažovať, a tak za dorastenecké družstvo už nehrajú. Na druhej strane, dávame v ňom príležitosť niekoľkým futbalistom v žiackom veku. Vďaka tomu získavajú cenné skúsenosti,“ objasnil.

Futbalový klub do veľkej miery financuje obecný úrad. Veľkú pomocnú ruku však podávajú aj súkromná firma Hredzák a iní drobní podnikatelia. Už v tomto roku by v tunajšom futbalovom areáli malo pribudnúť viacúčelové ihrisko s umelou trávou. „Na tento účel nám Úrad vlády uvoľnil necelých 40-tisíc eur. Pomocné práce zaplatíme z vlastných zdrojov,“ povedal. Po sprevádzkovaní hracej plochy by obec po vzore susedných dedín zorganizovala aj volejbalové a iné športové turnaje. 
                 (janč)



Uverejnené: 30.03.2010 10:46:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.