files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce začala s prípravou

V pondelok 14. júla začali s viac ako dvojmesačnou prípravou na novú sezónu hádzanárky Iuventy Michalovce. Nový lodivod Borys Petrovskyj, ktorému bude asistovať dvojica Martin Bumbera - František Urban privítal na prvom tréningu šestnásť hráčok, z toho trojicu, ktorá v minulosezónnom kádri nebola. Do prípravy sa zapojila dorastenka Vladimíra Kišíková, z hosťovania v Šali sa vrátila brankárka Oleksandra Krebsová, no a na skúšku z bieloruského BeLaz Minsk prišla dvadsaťštyriročná ukrajinská univerzálna spojka Viktoria Krasko.

Prezident klubu Gabriel Dorič na úvod s kyticou privítal "novú" hráčku Luciu Hruščákovú

O sústredení na Skalke

V prvých dňoch sústredenia sa budú Michalovčanky pripravovať v domácich podmienkach, kde si tréner chce overiť ich fyzickú pripravenosť. Až potom totiž môže stanoviť tréningový plán na sústredenie. To tentoraz Iuventa neabsolvuje v Liptovskom Jáne, kde boli jej hráčky v predošlých dvoch rokoch, ale na Skalke, kde sa mimochodom stretnú so svojím najväčším slovenským rivalom Duslom Šaľa. „V prvých dňoch prípravy sa zameriame na naberanie kondície, ale aj na dynamiku, či rýchlosť. Musíme si totiž overiť fyzickú pripravenosť hráčok. Po týždňovej domácej príprave sa presunieme na sústredenie na Skalku. Tá sa nachádza v nadmorskej výške 1200 metrov a dokonale tak spĺňa moju požiadavku na sústredenie,“ poznamenal ukrajinský lodivod Iuventy Michalovce Borys Petrovskyj, ktorého zverenky na Skalke absolvujú dvojtýždňovú zaberačku a domov sa tak vrátia až koncom júla.    

O prípravných zápasoch

Po absolvovaní sústredenia už prídu na rad herné previerky. Michalovčanky majú zatiaľ potvrdené tri turnaje - domáci 21. ročník Memoriálu Tomáša Jakubča za účasti ruskej Astrachanočky Astrachaň, rumunského Baia Mare a maďarského Debrecenu, turnaj v Baia Mare (družstvá a program sa momentálne dolaďujú) a v závere augusta aj turnajovú previerku v chorvátskej Koprivnici, kde budú ich súpermi domáca Vegeta Podravka, slovinské Krym Ľubľana a finalista Ligy majstrov Budučnosť Podgorica. Keďže ligový ročník sa začne až v tretí septembrový týždeň, momentálne sa riešia zápasy na začiatok tohto mesiaca. „V príprave absolvujeme viacero kvalitných zápasov, ktoré nás určite dobre preveria. Osobne sa teším sa zápas s Podgoricou, no aj náš domáci turnaj bude veľmi dobre obsadený,“ uviedol lodivod sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra.

Dvadsaťštyri-ročná Ukrajinka Viktoria Krasko prišla na skúšku

O zložení kádra

V kádri obhajcu majstrovského titulu, Slovenského pohára aj víťaza WHIL nastalo niekoľko zmien. V tíme už nepokračuje pivotka Michaela Kovaličková a ani dvojica legionárok - Jelena Markovič a Tanja Kiridžič. Na prvom tréningu sa Borysovi Petrovskému hlásilo šestnásť hráčok, z toho tri brankárky. Iba v civile prišli dlhodobo zranené Laura Geričová s Mariannou Rebičovou, no a neskôr sa do prípravy zapojí aj ďalšia brankárka Nasťa Zyková, ktorá reprezentovala Rusko na MS junioriek odkiaľ si priviezla striebornú medailu.  Do prípravy sa zapojila dorastenka Vladimíra Kišíková, z hosťovania v Šali sa vrátila brankárka Oleksandra Krebsová, no a na skúšku z bieloruského BeLaz Minsk prišla dvadsaťštyriročná ukrajinská univerzálna spojka Viktoria Krasko. „Ide o hráčku, ktorú poznám z pôsobenia pri juniorskej reprezentácii. Keďže máme zranené Rebičovú s Geričovou, musíme posilniť post spojky a Viktoria je pre nás zaujímavá hráčka. Prišla na skúšku, uvidíme, ako sa bude javiť. O ďalších pohyboch v kádri je teraz ešte predčasné hovoriť. Až prvé zápasy ukážu, čo v hráčkach je a až potom si môžeme urobiť o ňom reálny obraz,“ zdôraznil Borys Petrovskyj, podľa ktorého slov môže, no aj nemusí prísť k pohybom v kádri.  

Zapojili sa do prípravy

Brankárky: Lucia Gubiková, Aleksandra Krebsová (návrat z hosťovania v Šali), Adriana Medveďová.

Hráčky v poli: Mária Holešová, Veronika Habánková, Patrícia Wollingerová, Dominika Horňáková, Lucia Hruščáková - Tobiašová, Terézia Szöllösiová, Julia Kucherová, Tatiana Trehubová, Sofia Nagyová, Radoslava Vargová, Mária Olšovská, Vladimíra Kišíková (prišla z dorastu), Viktoria Krasko (prišla na skúšku z BNTU - BeLaz Minsk).

Peter Brendza



Uverejnené: 15.07.2014 08:51:20
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.