files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla v príprave

Hokejisti HK Dukla Michalovce už zarezávajú v príprave na novú sezónu. Majú za sebou týždňové kondičné sústredenie v Medzilaborciach a v príprave na suchu teraz budú pokračovať v domácich podmienkach ešte týždeň. Od pondelka 4. augusta by mali ísť na ľad. Čo sa týka kádra, ten je totožný s avizovanými menami, ku ktorým pribudol aj kapitán a asistent trénera v jednej osobe Richard Šechný. S Duklou sa pripravujú aj obrancovia Martin Tkáč a Boris Ružička, ktorí naposledy pôsobili v Prešove.

Milan Staš je s doterajším priebehom prípravy spokojný (foto:hokej.sk)

O sústredení v Medzilaborciach

Michalovskí hokejisti začali prípravu minulý týždeň už tradičným kondičným sústredením v Medzilaborciach. V tomto meste pobudli päť dní a tréneri sa zamerali hlavne na naberanie kondície. „Sústredenie prebehlo na slušnej úrovni. Splnili sme všetko, čo sme si predsavzali. Samozrejme, niektorí chlapci majú resty, čo bolo vidieť aj v niektorých cvičeniach. Niektorí začali od nuly, iní zase mali natrénované. Tie resty niektorých musíme v najbližších dňoch vyrovnať, aby hráči išli do sezóny kondične dobre pripravený,“ uviedol na margo medzilaboreckého sústredenia tréner HK Dukla Milan Staš, ktorý mal k dispozícii štrnástku hráčov.

O druhom týždni prípravy na suchu

Po kondičnom sústredení sa hráči dvojnásobne strieborného tímu prvej hokejovej ligy budú pripravovať ešte týždeň na suchu v domácich podmienkach. Od pondelka 4. augusta by už mali absolvovať tréningy na ľade. Na čo by sa mali v zostávajúcom týždni zamerať? „Je to všeobecná príprava, do ktorej by som chcel zapracovať viacero prvkov. Je to trošku atypické, pretože hráči neabsolvovali prvú fázu prípravy. Budeme sa musieť s tým vysporiadať a som presvedčený, že sa nám to aj podarí,“ zdôraznil Milan Staš, ktorý na trénerskej stoličke vymenil v máji dosadeného Miroslava Ihnačáka. Ten, ako je známe na konci júna oznámil prezidentovi klubu Alexandrovi Černegovi, že má ponuku z rumunského Brašova a v Michalovciach chce skončiť, čo mu Černega aj umožnil.

O zložení kádra

Čo sa týka kádra, veľa zmien okrem avizovaných mien v ňom nenastalo. Do tréningového procesu sa zapojili brankári Ivan Fedor, Tomáš Petro a Pavol Borko, obrancovia Zoltán Kubát, Vladimír Urban a útočníci Filip Podsedlý, Štefan Majerník, Martin Schnelly, Jakub Linet či Patrik Wesselenyi. K nim sa pridala trojica forvardov Peter Cmorej, Tomáš Bánovský a aj kapitán družstva či hrajúci asistent trénera Richard Šechný. Z nových tvári sme mohli zahliadnuť obrancov Martina Tkáča a Borisa Ružičku (naposledy pôsobili v Prešove), no a na skúške je devätnásťročný zadák Martin Dolgoš, ktorý prichádza z tímu HC Rytiři Kladno. Na ľade sa do prípravy má zapojiť dvojica Peter Čížek, Martin Drotár a tréner má k dispozícii aj dvojicu juniorov Ľubomír Oros - Dominik Harasthy. „Zatiaľ netrénujeme kompletný. Máme rozrobených viacerých hráčov, ktorých mená teraz prezrádzať nechcem. Niektorí z nich by sa mali do tréningového procesu zapojiť v pondelok na ľade a keď sa tak stane, mužstvo bude mať inú fazónu,“ presvedčivo poznamenal Milan Staš. My len dodajme, že do tréningového procesu by sa mal zapojiť v utorok aj Marek Borecký, ktorý naposledy hrával v juniorke HC Košice, no niekoľko zápasov odohral v minulej sezóne aj za michalovskú Duklu.     

O prípravných dueloch

Michalovčania majú v prípravnom období naplánovaných desať stretnutí, v ktorých sa päťkrát predstavia doma a päťkrát vonku. Začínajú v piatok 8. augusta na ľade Spišskej Novej Vsi, prvý domáci prípravný duel odohrajú v utorok 12. augusta tradične od 17.00 proti poľskému Sanoku. V prípravných dueloch nastali dve zmeny. Tou prvou je, že avizovaný zápas s Prešovom, ktorý sa mal odohrať 26. augusta sa neodohrá a Michalovčania miesto toho privítajú o deň skôr, v pondelok 25. augusta maďarský Miškolc. Ten s michalovskou Duklou mal odohrať generálku 5. septembra, vtedy nastúpia Stašovi zverenci práve proti Prešovu. „Stretneme sa so súpermi nášho rangu, teda až na Poprad, ktorý je extraligistom. Máme aj medzinárodnú konfrontáciu, v čo som veľmi rád. Pôjde teda o zápasy, ktoré nás určite preveria a ukážu slabiny, na ktorých máme ešte pracovať,“ podotkol Milan Staš, ktorého zverenci odohrajú prvý ligový duel v piatok 12. septembra, keď privítajú Liptovský Mikuláš.

Kalendár prípravných duelov HK Dukla

DÁTUM DEŇ ZÁPAS ČAS
8. august Piatok HK Spišská Nová Ves - Dukla Michalovce
12. august    Utorok Dukla Michalovce - KH Sanok 17.00
14. august Štvrtok HK Poprad - Dukla Michalovce
15. august Piatok KH Sanok - Dukla Michalovce
19. august Utorok Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves     17.00
22. august Piatok Bemaco HC 46 Bardejov - Dukla Michalovce
25. august Pondelok
Dukla Michalovce - JJSE Miškolc
17.00
29. august Piatok P. H. K. Prešov - Dukla Michalovce
2. september Utorok Dukla Michalovce - Bemaco HC 46 Bardejov 17.00
5. september Piatok Dukla Michalovce - P. H. K. Prešov
17.00

Peter Brendza

 



Uverejnené: 28.07.2014 21:36:07 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.