files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazkou Michalovce Cup 2014 Karolína Muchová

Nedeľňajšou finálovou dvojhrou vyvrcholil na tenisových dvorcoch Scorp na Hviezdoslavovej ulici tenisový turnaj žien Michalovce Cup 2014, ktorý je súčasťou ITF Futures s dotáciou 10.000 dolárov. Jeho víťazkou sa zaslúžene stala česká tenistka Karolína Muchová. Tá turnajom prešla bez straty setu a vo finále si poradila so Slovenkou Jana Jablonovskou, ktorú zdolala hladko 6:3, 6:1.

Karolína Muchová prešla turnajom bez straty setu...

Čochvíľa osemnásťročná tenistka po úspešnom finále neskrývala obrovskú spokojnosť. "V Michalovciach som sa cítila veľmi dobre a to som preniesla aj do svojej hry. Trošku ma síce hendikepovalo zranenie, takže prácu so mnou mala aj pani fyzioterapeutka. Čo sa týka finálového zápasu, bola som asi trpezlivejšia, ako moja súperka. Tá v druhom dejste začala chybovať, čo bola voda na môj mlyn," boli prvé slová víťazky turnaja hneď po úspešnom finálovom stretnutí. Český tenis tak úplne ovládol zložku ženského turnaja Michalovce Cup. Ešte v piatok sa z výhry vo štvorhe tešila dvojica Karolína Čechová, Nikola Horáková. Štvrtá nasadená dvojica si vo finále poradila so slovensko/holandským párom Lenka Wienerová, Anna Katalina Alzateová-Esmurzaevová 7:6 (4), 6:3. "Som veľmi rada, že sme v Michalovciach vyhrali dvojhru aj štvorhru. Ukázali sme, že aj český ženský tenis má svoju silu," s úsmevom na perách poznamenala Karolína Muchová, ktorá sa najbližšie predstaví v Pardubiciach na majstrovstvách českej republiky. 

... vo finále ju nezastavila ani Jana Jablonovská

Menej dôvodov na radosť mala jej finálová súperka - členka bratislavského Slovana Jana Jablonovská. Tá si výborne počínala na minulom turnaji v rakúskom Linzi a formu si priniesla aj do Michaloviec. Zverenkyňa bývalej slovenskej reprezentantky Radky Zrubákovej najskôr v prvom kole vyradila po boji druhú nasadenú Karin Morgošovú (1:6, 6:2, 6:2), v druhom kole si poradila s Maďarkou Pirokovou (3:6, 6:2, 6:2), vo štvrťfinále s Nikolou Vajdovou (6:4, 7:6) a v semifinále nedala šancu Barbare Kotelesovej (6:1, 7:6). "V rakúskom Linzi som odohrala celkom dobrý turnaj a uspieť som chcela aj tu. Aj touto cestou sa chcem poďakovať riaditeľovi turnaja pánovi Lešniakovi, ktorý mi voľnou kartou do hlavnej časti turnaja umožnil to, že som nemusela hrať kvalifikáciu. Hernú pohodu som si priniesla aj do turnaja, no nakoniec sa mi ho vyhrať nepodarilo. Aj napriek tomu som s mojím účinkovaním v Michalovciach spokojná," zdôraznila osemnásťročná slovenská juniorská reprezentantka. 

Finalistky turnaja v plnej kráse

Cesta Karolíny Muchovej k víťazstvu na Michalovce Cup 2014

1. kolo Natália Vajdová (SR) 6:4, 4:2 - skreč
2. kolo Nikola Horáková (ČR) 6:3, 6:4
Štvrťfinále Vivien Juhászová (SR) 6:4, skreč
Semifinále Nina Holánová (ČR) 7:5, 7:5
Finále Jana Jablonovská (SR) 6:3, 6:1

Peter Brendza



Uverejnené: 03.08.2014 15:50:46

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623