files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach to skúša druhýkrát, tentoraz chce byť úspešnejší

Michalovská Dukla pred nastávajúcou sezónou zalovila najviac v kádri HC 07 Prešov. Z už neexistujúceho tímu (ten sa premenoval P.H.K. Prešov) sa zapojila do letnej prípravy až trojica hráčov. Okrem dvoch bekov Martina Tkáča a Borisa Ružičku to je aj mladý útočník Filip Podsedlý.

Pre dvadsaťjedenročného odchovanca košického hokeja to do Michaloviec nie je prvý príchod. Podsedlý totiž v metropole Zemplína hrával aj v sezóne 2011/2012. „Vtedy sme sem chodili spoločne s Igorom Halásom a Petrom Boltunom. Boli sme v košickej juniorke prvoročiaci a takto sme nakukli aj do seniorského hokeja. Musím povedať, že príliš šanci som vtedy nedostal, teraz chcem byť rozhodne úspešnejší,“ zdôraznil útočník, ktorý v siedmich dueloch za michalovskú Duklu nezaznamenal ani jeden kanadský bod. 

Po michalovskej anabáze okúsil Podsedlý seniorský hokej aj v tíme HK Orange 20, no nakoniec sa na majstrovstvá sveta do 20 rokov aj s Michalovčanmi Petrom Boltunom a Matejom Hinďošom neprebojoval. Druhú polovicu sezóny 2012/2013 následne strávil v Trebišove, minulú hájil farby Prešova. „Pre Michalovce rozhodli jednoznačne ambície klubu. Tie sú najvyššie. Navyše, konečne sa chcem dostať aj do tímu, ktorý je zabezpečený po finančnej stránke. Podmienky sú tu naozaj výborné. Prvý fakt som však bral do úvahy ambície klubu, ktoré sú vysoké. Dúfam, že ich naplníme a budeme hrať o špicu tabuľky,“ uviedol Podsedlý hlavný dôvod príchodu do Michaloviec.

V minulej sezóne absolvoval v Prešove v celku úspešnú sezónu s bilanciou 25 bodov za šesť gólov a devätnásť asistencií a na túto produktivitu chce nadviazať aj v Michalovciach. „Minimálne takú sezónu by som určite chcel mať. Verím, že tých bodov môžem nazbierať ešte viac,“ dodal na záver odchovanec košického hokeja, ktorého tréner Milan Staš na tréningu zaradil k Jakubovi Linetovi a k ďalšiemu navrátilcovi Ivanovi Zorvanovi.

Peter Brendza (foto: hokej.sk)



Uverejnené: 06.08.2014 13:30:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.