files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V piatok začína 45. Zemplínsky jarmok

V roku sedmičiek, teda v roku kedy si Michalovce pripomínajú hneď niekoľko významných výročí spojených práve s číslom sedem, sa  uskutoční v našom meste počas Zemplínskeho jarmoku ešte jedno „sedmičkové“ podujatie. V sobotu 16. augusta bude na Námestí osloboditeľov 17. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenska vo varení a jedení bryndzových halušiek. Za dejisko tohto ročníka si mesto Michalovce vybrali organizátori - humanitná spoločnosť Humanita za život Spišské Vlachy, práve pre paralelu sedmičiek.

Príďte si pozrieť zápolenie osemnástich družstiev, ktoré sa budú usilovať navariť a zjesť bryndzové halušky v čo najkratšom čase. Porota zložená z odborníkov, renomovaných šéfkuchárov, bude posudzovať nie len čas ale osobitnou kategóriou bude aj kvalita pripravovaného jedla. Čas medzi jednotlivými kolami vyplní kultúrny program viacerých folklórnych skupín, z nich najznámejšia – Ščamba. Začiatok je naplánovaný na 10. hodinu a záver o 17. hodine. Medzi súťažiacimi budú aj účastníci Medzinárodného zrazu motorkárov a chýbať nebudú ani aktuálni držitelia majstrovského titulu tejto zaujímavej disciplíny. Súčasťou podujatia bude aj tombola, z ktorej výťažok venujú organizátori detičkám so zdravotným postihnutím z Materskej školy na Vajanského ulici.
Po ukončení jednej „lahôdky“, ktorá naplní žalúdky, príde na rad ďalšia pre potešenie ducha. Vo večerných hodinách vystúpi vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska SĽUK so svojim hudobno-tanečným programom Krížom – krážom. V tomto galaprograme predstaví SĽUK ľudové piesne a tance z viacerých regiónov Slovenska. Vstup je zdarma.

Pozývame Vás teda, v treťom augustovom týždni, na Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti, kde môžete navštíviť tradičnú Uličku umeleckých remesiel, vystúpenie orchestra Zlaté husle so sólistami z Umeleckého súboru Lúčnica, motorkárov, drobnochovateľov, množstvo predajných aj občerstvovacích stánkov a v neposlednom rade zápolenie v streetballe aj vo futbale hráčov nad 50 rokov.
Ponuka je pestrá, tešíme sa na Vašu účasť!

Ing. Iveta Palečková
hovorkyňa primátora a MsÚ




Uverejnené: 14.08.2014 13:37:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.