files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Milan Staš: Zatiaľ prevládajú negatíva

Michalovská Dukla má za sebou štyri prípravne zápasy, ktoré jej hráči vinou pokazeného chladiarenského zariadenia na vlastnom štadióne museli odohrať vonku. Bilancia dvoch výhier a dvoch prehier je síce vzhľadom na to, že hrali vonku dostačujúca, no na druhej strane do očí bije štvrtková prehra 1:11 na ľade extraligového Popradu.

Aj preto je od spokojnosti v michalovskej Dukle veľmi ďaleko. „Prípravné zápasy nám ukázali, kde máme nedostatky a na čom ešte musíme do začiatku súťaže popracovať. Veľkou slabinou je to, že družstvo nemá za sebou prvú fázu letnej prípravy a hráči sa spolu začali pripravovať až koncom júla. Niektorí boli navyše do konca júla v pracovnom pomere a trénovať začali až v auguste. Tento hendikep sme v týchto zápasoch pocítili. Ukázali sme aj dobré veci, no tých horších bolo podstatne viac. Keď to mám nejako zhrnúť, tých negatív bolo o poznanie viacej, ako pozitív,“ poznamenal na margo prvých prípravných duelov tréner HK Dukla Milan Staš.

Jeho zverenci najskôr triumfovali v Spišskej Novej Vsi (6:3), potom prehrali v poľskom Sanoku (5:7), následne prišla zahanbujúca prehra v Poprade (1:11), ktorú čiastočne odčinili v odvetnom súboji skalpom poľského majstra, ktorého zdolali 6:5 po samostatných nájazdoch. Milana Staša mrzí hlavne vysoká prehra v Poprade. Bol jej dôsledok aj to, že hráči sa nepripravujú na vlastnom štadióne a musia tak hľadať náhradné riešenie? „Nechcel som to hovoriť takto otvorene, no určite to má s tým súvis. Snažíme sa to nejako nahradiť, aby hráči potrebnú kondíciu nabrali. Momentálne sme v štádiu prípravy. Nepozeráme na výsledky, pozeráme sa na prípravu na novú sezónu, pretože výsledky budú dôležité práve tam,“ zdôraznil lodivod HK Dukla Michalovce.

Toho síce teší piatková výhra v Sanoku, no aj tam videl viaceré nedostatky. „Bol to dobrý zápas, s viacerými gólmi na oboch stranách. Opäť nám ukázal slabiny. Škrípe nám to v zadných radoch. Jednoducho na tom musíme popracovať a vhodne to ešte doplniť. Je to dosť špecifická situácia. Netrénovalo sa v lete a navyše sa k tomu pridali aj problémy s ľadom. O spokojnosti sa teda nedá hovoriť. Teší ma výhra v Spišskej Novej Vsi, takisto ma tešia výkony niektorých hráčov, niektorí sú zase pre mňa sklamaním. Ako však hovorím, tých plusov je podstatne menej, ako mínusov,“ podotkol Milan Staš, ktorého zverenci by sa v utorok 19. augusta konečne mali predstaviť aj domácim divákom, keď od 17.00 privítajú celok Spišskej Novej Vsi. „Stále pracujeme na doplnení kádra a takisto sa v najbližších dňoch musíme zamerať na kondíciu. Musíme ešte na nej popracovať, aby hráči stíhali tak obranu, ako aj útok. Keď sa do toho dostanú, nebudú chýbať vzadu a určite nebudeme až toľko vylučovaní. Som presvedčený, že sa časom do toho dostaneme a hráči budú na sezónu pripravení dobre.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 16.08.2014 11:51:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.