files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal Bardejov a je lídrom tabuľky!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 4. kole DOXXbet ligy na vlastnom trávniku nad Partizánom Bardejov 1:0 (0:0). O jediný presný zásah v stretnutí sa postaral v 68. minúte z pokutového kopu striedajúci Bayón, ktorý tak zariadil, že Michalovčania sú aj po štyroch odohratých kolách bez straty bodu a týmto víťazstvom sa vyšvihli na prvé miesto tabuľky! Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia na Gemeri, kde absolvujú súboj proti Rimavskej Sobote, doma ich uvidíme v poslednú prázdninovú sobotu, čiže 30. augusta, kedy v rámci 6. kola privítajú momentálny druhý tím tabuľky Lokomotívu Zvolen.

Keďže sa Michalovcami zhruba tri hodiny pred úvodným hvizdom rozhodcovskej trojice prehnal prudký lejak, súperi nebojovali len proti sebe, ale aj proti ťažkému terénu. V nervóznom zápase, v ktorom hráči videli až osem žltých kariet a jedenkrát sa aj červenalo, sa tomu nakoniec lepšie prispôsobili domáci, keď o ich víťazstve rozhodla dvojica striedajúcich hráčov. Poďme ale pekne po poriadku...

V úvode vyrovnaného stretnutia mali väčšie strelecké príležitosti hostia. Najskôr v 8. minúte Podhorín v poslednej chvíli odvracal na rohový kop nebezpečný center Grucu a potom krátko po uplnutí prvej dvadsaťminútovky musel zasahovať Matúš Kira pri hlavičke Reváka, ktorý si dobre nabehol na center Jána Zápotoku z priameho kopu. Domáci futbalisti sa cez prehustenú obranu hostí presadzovali len veľmi ťažko. V 25. minúte sa ich obranou prehnal Erik Streňo, jeho strieľaný center však tesne pred číhajúcim Dominikom Kuncom odvrátil stopér Vladimír Staš. Dalšie minúty prvého dejstva príliš veľa vzruchu v šestnástkach nepriniesli. Zaujala akurát koncovka Erika Streňa, ktorý tesne pred jeho koncom hlavičkoval tesne vedľa Molčanovej brány.

Ani úvod druhého polčasu veľa vzruchu nepriniesol. Viackrát sa na ihrisku zaiskrilo, čo prinášalo nervozitu nielen medzi hráčov, ale aj na tribúny. V 56. minúte sa tréner František Šturma odhodlal k dvojnásobnému striedaniu, keď dvojica Bayón - Regáli vymenila Koscelníka s Leškom a hneď nato začali mať navrh domáci hráči. O tri minúty neskôr pálil nebezpečne z priameho kopu španielsky legionár Vernon, Molčan ale jeho strelu s námahou vyrazil. V 66. minúte sa odohrala rozhodujúca akcia zápasu. Obrane Bardejova unikol Regáli, ktorého v pokutovom území nedovolene zastavil Staš a hlavný rozhodca nekompromisne nariadil pokutový kop. Navyše pre hráčov Partizana prišiel dvojitý trest, keďže Vladimír Staš videl druhú žltú kartu a musel sa tak porúčať z ihriska. Z bieleho bodu sa nemýlil ďalší striedajúci hráč Bayón, ktorý tak poslal domáci MFK do tesného vedenia - 1:0. Vzápätí zápas opäť ovládli emócie a keď sa už zdalo, že ho Michalovčania dovedú do víťazného konca, v nadstavenom čase mohli inkasovať. Strela striedajúceho Bereckého ale skončila tesne vedľa Kirovej žrde a tak Michalovčania nielen že dosiahli v tejto sezóne tretie domáce víťazstvo, no po zaváhaní Zvolena sa vyšvihli aj na prvé miesto tabuľky!   

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 1:0 (0:0)

Gól: 68. Bayón (11 m)

ŽK: 20. Rabiňák, 31. Podhorin, 70. Morlacchi, 87. Perez - 27. Gagnon, 32. V. Staš, 53. J. Zápotoka, 70. S. Kica

ČK: 66. V. Staš (Bardejov)

Rozhodoval: R. Weiss - 1 510 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Rabiňák - Morlacchi - M. Koscelník (55. Bayón), Turík (79. Grič), D. Kunca, A. Leško (55. M. Regáli) - Streňo

PARTIZÁN: D. Molčan ml. - V. Andraščík, Palša, V. Staš, S. Kica - Grohoľ, L. Zápotoka, Revák, Gruca (83. Pyda) - J. Zápotoka (72. Berecký), Gagnon (75. J. Guľa)



Uverejnené: 16.08.2014 22:46:03
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.