files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V ťažkom derby cenné víťazstvo Michalovčanov

Ani jeden zo súbojov 4. kola DOXXbet ligy nepútal takú pozornosť ako ten, čo sa odohral v sobotu večer na Zemplíne. Dosiaľ stopercentní Michalovčanov v ňom privítali v minulej sezóne tretí celok ligy Partizán Bardejov. Nakoniec boli úspešnejší domáci, ktorí po góle Bayóna zo 68. minúty z pokutového kopu zvíťazili 1:0 a po prehre Zvolena v Poprade sa prepracovali na prvú priečku tabuľky, ktorú vedú bez straty bodov.

Kto sa tešil na atraktívny futbal, musel sa veľmi čudovať. Slušná divácka návšteva totiž videla aj vinou ťažkého terénu, ktorému nepomohol zhruba hodinový dážď, slabý zápas. Hral sa medzišestnástkový futbal bez čistých gólových šancí, a tak bolo jasné, že o víťazovi môže rozhodnúť jediný gól. Gólový moment nastal krátko po hodine hry. Obrane hostí unikol striedajúci Martin Regáli a po faule na neho rozhodca Weiss nariadil pokutový kop, a navyše po druhej žltej karte vylúčil stopéra hostí Vladimíra Staša. Penaltu bezpečne premenil ďalší striedajúci hráč Bayón. „Vedeli sme, že náš čaká ťažký zápas. To sa aj potvrdilo. Určite sme chceli rozhodnúť skôr, ako po hodine hry. Bardejovčania ale výborne bránili a preto sme sa ťažko dostávali do šancí,“ zdôraznil po stretnutí domáci útočník Dominik Kunca, ktorý bol rád aspoň aj za jednogólové víťazstvo.

„Bolo to derby a to je vždy vyhecované. Viackrát sa iskrilo, no to k takýmto stretnutiam patrí. Ja som veril, že to dotiahneme do víťazného konca. Pomohli nám striedania, hráči ktorí prišli našu hru určite oživili. Pred zápasom sme si hovorili, že chceme aj tretie domáce víťazstvo. Išli sme k nemu ústrety a hoci by krajšia bola naša výhra 3:0, aj víťazstvo 1:0 má svoju cenu,“ uviedol ešte Dominik Kunca, pre ktorého to bol prvý domáci tohtosezónny zápas, keďže v predošlých dvoch ešte nastúpiť nemohol. Aj jeho pričinením si Zemplínčania udržali po štyroch kolách stopercentnú bilanciu a vyšvihli sa tak na prvú priečku v tabuľke.  „Je to určite super, no pred nami je ešte veľmi veľa kôl. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Teraz ešte nemôžete povedať, kto skončí v prvej šestke a kto bude v tej druhej. Aj preto musíme ísť do každého zápasu stopercentne pripravení. Teraz nás čaká Rimavská Sobota a prehrať nechceme ani tam. Verím v to, že máme dobré mužstvo a tú víťaznú sériu udržíme čo najdlhšie,“ dodal na záver rozhovoru rodák zo Strážskeho, ktorý to na začiatku sezóny skúšal v prvoligovej Podbrezovej, no po dvoch kolách sa vrátil do Michaloviec.

Trénerovi Františkovi Šturmovi opäť vyšli striedania. Tak ako v predošlých dvoch domácich zápasov a aj v stretnutí v Prešove, aj teraz mal šťastnú ruku na striedajúcich hráčov. V 55. minúte poslal na ihrisko dvojicu Regáli - Bayón a práve oni dvaja sa postarali o to, že tri body ostanú na Zemplíne. „Od prvých minút sme boli aktívnejší ako súper. Chceli sme hrať kombinačný futbal, čo sa nám však príliš nedarilo, keďže súper výborne bránil. Ťažko sme sa cez neho presadzovali. Aj za nepriaznivého stavu sme išli za víťazstvom a som rád, že sme ho nakoniec dosiahli, a toto náročné derby stretnutie vyhrali. O tých striedaniach by som nehovoril, že vyšli. Pracujeme s mladým kádrom a rozhoduje momentálna športová forma. Ja chcem, aby každý bol pripravený nastúpiť, či už bude hrať päť minút alebo pôjde na ihrisko až druhý týždeň. Rozhoduje aktuálna forma. Je však pravdou, že každý jeden hráč, ktorý tam naskočí, našu hru oživí a pomôže tak tímu. Túto zdravú konkurenciu v kádri kvitujem,“ podotkol tréner MFK Zemplín.

Jasná penalta alebo...?

Na kľúčový moment zápasu mali na pozápasovej tlačovej konferencii obaja tréneri rôzny pohľad. Zatiaľ čo tréner hostí Rastislav Kica hovoril o tom, že si sporný moment chce pozrieť na videu, domáci lodivod zaujal jasné stanovisko a podľa neho penalta určite bola. „O výsledku rozhodla penalta. O tom či mala byť alebo nemala sa nechcem vyjadrovať. Musíme si to pozrieť na videu, či nebola až príliš prísna. No a čo sa týka toho vylúčenia, myslím si, že nebolo správne, pretože v súboji so súperovým útočníkom bol iný hráč, ako Vlado Staš,“ uviedol tréner Partizánu Bardejov. Opačný názor mal domáci lodivod. „Ja si myslím, že nie je čo riešiť. Podľa mňa to bola jasná penalta, no a k tomu vylúčeniu sa vyjadrovať nechcem, pretože mi to ani neprináleží.“

Výsledky 4. kola DOXXbet ligy skupina Východ

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC Lokomotíva Košice 1:0 (1:0), MFK Košice "B" - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (0:1), MFK Dolný Kubín - MŠK Rimavská Sobota 1:0 (0:0), FK Poprad - MFK Lokomotíva Zvolen 3:1 (3:1), MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 1:0 (0:0), FK Bodva Moldava nad Bodvou - Slavoj Trebišov 0:1 (0:0).

Tabuľka po 4. kole

1. MFK Zemplín Michalovce
4 4 0 0 8 : 3
12
2. MFK Lokotíva Zvolen
4 3 0 1 10 : 3
9
3. 1. FC Tatran Prešov
4 2 1 1 11 : 6
7
4. FK Poprad
4 2 1 1 7 : 7
7
5. Partizán Bardejov
4 2 0 2 7 : 4
6
6. MFK Tatran Liptovský Mikuláš
4 2 0 2 4 : 3
6
7. FK Slavoj Trebišov
4 2 0 2 3 : 7
6
8. MFK Košice B
4 1 1 2 6 : 7
4
9. MŠK Rimavská Sobota
4 1 1 2 2 : 4
4
10. FC Lokomotíva Košice
4 1 0 3 1 : 5
3
11. FK Bodva Moldava nad Bodvou 4 1 0 3 1 : 6
3
12. MFK Dolný Kubín
4 1 0 3 4 : 11
3

Peter Brendza



Uverejnené: 17.08.2014 17:33:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.