files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla aj tento týždeň v tréningovom azyle

Michalovskí hokejisti mali tento týždeň už naplno zarezávať na domácom ľade a už mali odohrať aj dva prípravné duely pred vlastnými divákmi. Žiaľ, nestalo sa tak. Proti je chladiarenské zariadenie na výrobu ľadu, ktoré vypovedalo svoju poslušnosť a na zimnom štadióne sa teda nemôže momentálne robiť ľad.

Pokazený kompresor chladenia sa opravuje už druhý týždeň a vedenie klubu HK Dukla musí hľadať náhradné riešenie tréningov a prípravných duelov. Minulý týždeň odohrali Michalovčania tri súboje na ľade súperov, tréningy absolvovali v Čani. „Aj teraz sme museli hľadať náhradné riešenie. Celý tento týždeň trénujeme v košickej Crow aréne, v piatok absolvujeme prípravný zápas v Bardejove,“ poznamenal k aktuálnej situácii manažér HK Dukla Peter Tirpák.

Ľad by mal byť do konca týždňa

O tom, čo sa vlastne na zimnom štadióne stalo a prečo ešte stále hráči nemôžu využívať ľadovú plochu nám viac povedal prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega. „Problém je v kompresore chladenia. V ňom sme minulý týždeň vymenili dve hlavy a začali chladiť ľad. Bohužiaľ, opäť nastal problém v jednej hlave, pre ktorú sme museli chladenie prerušiť a zostali tak bez ľadu aj tento týždeň,“ pomenoval hlavnú príčinu Černega, podľa ktorého slov vzniknutá situácia prišla doslova v hodine dvanástej. „Bola to časovaná bomba, ktorá mohla vybuchnúť kedykoľvek. Ani si nechcem predstaviť, čo by sa dialo, keby kompresor odišiel v januári či vo februári, kedy vrcholí liga a my by sme boli bez ľadu.“

Ukazovať na toho, koho je to vina, už teraz nemá zmysel. Divákov najviac zaujíma hlavne to, kedy bude konečne ľad a kedy uvidia doma svoju Duklu. „Dnes, t.j. v stredu, by mali dôjsť súčiastky na opravu a po ich inštalácii ihneď začíname s tvorbou ľadu. Ten by sa teda mal začať robiť najneskôr vo štvrtok. Dúfam, že sa už žiadny problém nevyskytne a ľad by tak mal byť do konca týždňa hotový. Pondelkový prípravný zápas s Miškolcom teda ohrozený zatiaľ nie je a hrať by sa malo,“  poznamenal prezident HK Dukla Michalovce.   

Ako je to v mládeži?

Ešte horšie, ako hokejisti HK Dukla, dopadli všetky celky HK Mládež Michalovce. Mládežnícky hokejový klub taktiež nemá kde trénovať, navyše nemá také možnosti ako Dukla. „Je to veľmi ťažká situácia pretože už vyše dvoch týždňov nemáme ľad. Ten nie je pre technické problémy ani v Trebišove, či Humennom, takže možnosti tréningu na ňom máme minimálne. Nie je to len o Dukle, je to aj o našich celkoch. Tréneri využívajú prípravu na suchu, no hráči už dávno mali zarezávať na ľade. Aktuálna situácia je veľmi zložitá. Museli sme zrušiť už dva turnaje, teraz sa neuskutoční ani tradičný Multišport Cup,“ uviedol manažér HK Mládež Jozef Kužma, ktorý následne dodal. „Rodičia nám každý deň vyvolávajú na klub, čo sa vlastne deje a prečo ich ratolesť netrénuje na ľade, ako ostatné deti v iných kluboch. Žiaľ, ostávame v pasci, pretože im nemôžeme zariadiť prípravu na ľade a tie tak hľadajú náhradné riešenie v iných kluboch. So vzniknutou situáciou my nemáme nič, nezapričinili sme ju, no paradoxne na ňu doplácame najviac. Dukla totiž má prostriedky zabezpečiť si prípravu aj inde, čo my určite nemáme. Sme bez tréningov aj prípravných zápasov. Ja dúfam, že sa naplnia slová pána Černegu, tento týždeň sa dá všetko do poriadku a od pondelka budeme mať ľadovú plochu opäť k dispozícii.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2014 16:31:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.