files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v príprave s treťou výhrou v rade

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa v pondelok po prvýkrát predstavili v rámci prípravy na vlastnom ľade, na ktorom odohrali až svoj šiesty prípravný duel. Mohli zato problémy s chladiarenským zariadením, ktoré vedenie klubu zažehnalo a duel s účastníkom MOL ligy JJSE Miškolc sa tak mohol odohrať. V ňom nakoniec Michalovčania zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch a pripísali si tak v rámci prípravy tretiu výhru v rade.

Tragikomické presilovky

Samotný duel priniesol zaujímavý hokej s viacerými gólovými akciami. Domáci sa v prvej tretine ujali zásluhou Majerníka so Šechným dvojgólového vedenia, ktoré však v úvode tretej tretiny stratili a keď sa o víťazovi nerozhodlo ani v predĺžení, rozhodnúť museli samostatné nájazdy. V nich boli nakoniec úspešnejší domáci. Aj napriek výhre nebol tréner Milan Staš celkom spokojný. „To určite nie. V tréningovom procese sa stále zameriavame na rozvoj kondície a tie výsledky sú pre mňa druhoradé. Z kondície totiž budeme žiť celú sezónu a nabrať ju hráči musia práve v príprave. Aj preto sme sa rozhodli, že nebudeme v tejto dobe pozerať na výsledky. Všetko vedieme k tomu, aby bola úspešná sezóna, nie tieto priateľské stretnutia,“ poznamenal tréner HK Dukla.

Ten nebol spokojný hlavne s presilovkami. „Tie nám nevyšli. Na tréningoch sme si ich zatiaľ "pilovali" len minimálne a budeme na nich musieť popracovať. Presilovky totiž v majstrovskej sezóne rozhodujú o zápasoch. V našom prípade to niekedy vyzeralo tragikomicky.“

Dostali lekciu z agresivity

Michalovskí hokejisti uspeli v posledných troch prípravných zápasoch a z toho dvakrát zvíťazili na samostatné nájazdy. Venujú sa im na tréningoch viac? „To by som nepovedal. V tíme máme niektoré individuality, ktoré majú danosti tieto nájazdy premieňať. V tréningoch vidíme, kto na to má a kto nie, no zvýšenú pozornosť nájazdom určite nevenujeme. Je to možno šťastná ruka na výber hráčov,“  reagoval Staš s úsmevom na perách na našu otázku.

Účastník MOL ligy, v ktorého kádri pôsobia aj viacerí hráči spoza zámoria, sa v Michalovciach predstavil nielen v hokejovej, ale aj v nehokejovej podobe. Jeho hráči viackrát nezmyselne dohrávali súboje a niekoľkokrát sa tak zaiskrilo. „Sú aj takéto zápasy. Tvrdý bol aj náš súboj v Sanoku a aj tento zápas sa vo viacerých prípadoch pritvrdilo. Hráči si musia zvyknúť na to, že na medzinárodnom fóre sa hrá tvrdo do tela, rýchle a agresívne. My sme začali dosť ležérne, akoby sa nemohlo nič stať. To už dneska nejde. Maďari nám dali doslova a do písmena lekciu z agresivity.“

Hľadajú hráčov do defenzívy

V drese michalovskej Dukly sa po druhýkrát objavil najlepší strelec minulosezónnej prvej ligy Igor Halás. Ten sa s vedením klubu síce ešte nedohodol na kontrakte, no k tomu je veľmi blízko a zdá sa, že tento kanonier v tejto sezóne zakotví po Bardejove a Prešove v treťom prvoligovom tíme. „Igor ukázal v Bardejove veľmi dobré veci. Jeho výkon by som hodnotil ako veľmi slušný. Dnes mu to až tak nešlo. Nebol to však len jeho prípad. Viacerí podali v zápase v Bardejove oveľa lepší výkon ako proti Miškolcu. Niektorých som nespoznával. Beriem však do úvahy aj to, že sme mali dva dni voľna, chlapci sú trošku tvrdí,“ uviedol Milan Staš, podľa ktorého ďalších slov potrebuje družstvo posilniť ešte v obrane. „Stále hľadáme vhodné typy hlavne do defenzívy. Do súťaže máme ešte necelé tri týždne, takže je určitý čas na stvárnenie tímu, aby nabral takú podobu, s akou by mohol bojovať o vrchné priečky v tabuľke. Utvorili sme solídnu kostru, ktorú však ešte musíme doplniť,“ dodal na záver kormidelník HK Dukla. Tomu na dlhší čas vypadol pre operáciu slepého čreva zadák Martin Tkáč a navyše v Dukle skončil český obranca Josef Pour. Na druhej strane sa v pondelok do tréningového procesu opäť zapojil útočník Martin Schnelly a po zavŕšení štátnic aj ďalší forvard Peter Cmorej. Spomenutá dvojica by už mohla odohrať piatkový prípravný duel v Prešove.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 26.08.2014 09:17:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.