files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s cieľom vrátiť sa na prvú priečku

Byť po sobote opäť na čele tabuľky. S takýmto cieľom vstupujú do víkendového šlágra šiesteho kola DOXXbet ligy skupina Východ futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v sobotu o 19.30 privítajú lídra tabuľky MFK Lokomotívu Zvolen. Pri Laborci sa tak stretnú momentálne dve najlepšie družstvá, ktoré vedú tabuľkový pelotón a domáci proti tímu, ktorý má z prvých piatich kôl rovnako ako oni dvanásť bodov (Zvolenčania majú lepšie skóre), berú iba víťazstvo.

Michalovčania si po prvej tohtosezónnej prehre, ktorú utrpeli minulú sobotu na pôde Rimavskej Soboty, kde prehrali 1:2, napravili chuť v strede týždňa. V dohrávke druhého kola Slovnaft Cupu totiž zvíťazili na ihrisku štvrtoligového ŠK Štrba vysoko 5:0 (2:0). Ako je známe, v pôvodnom termíne sa kvôli neregulárnosti ihriska súboj uskutočniť nemohol a ihrisko bolo v zlom stave aj v stredu. „Nebol to najťažší zápas. Problém bol skôr v tom, že sme viac bojovali proti terénu, ako proti súperovi. Domáci sa zamerali na pevnú defenzívu a odkopávanie lôpt, čomu im nahrával aj terén. Samozrejme, víťazstvo je pre nás dôležité, keďže v pohári chceme ísť, čo najďalej. Dosť dlho nám trvalo prvýkrát skórovať, no keď sa tak stalo, potom to už išlo ľahšie,“ skonštatoval útočník MFK Zemplín Erik Streňo, ktorý dvoma gólmi v závere prvého dejstva nalomil štvrtoligistu. Keď sa tomuto odchovancovi bardejovského futbalu podarilo skórovať aj na začiatku druhého dejstva, bol z toho čistý hetrik. „Veľmi ma potešilo, že som chlapcom pomohol k vysokému víťazstvu troma gólmi. Napravili sme si chuť po prehre v Rimavskej Sobote a to je najdôležitejšie. Naposledy som hetrik zaznamenal tuším pred troma rokmi do siete Zvolena.“

Presadí sa aj proti lídrovi?

Práve Lokomotíva Zvolen bude najbližším súperom Michalovčanov v ligovom stretnutí. Keďže obaja súperi odštartovali výborne, v sobotu sa v srdci Zemplína odohrá duel o prvé miesto v tabuľke. „Čaká nás veľmi ťažký a náročný súper. Dúfam, že to zvládneme a opäť sa usadíme na čele tabuľky. Určite dáme do toho všetko a verím, že si pripíšeme ďalšie domáce víťazstvo. Doma zatiaľ víťazíme a ja verím, že to tak bude aj v sobotu,“ presvedčivo zdôraznil Streňo, ktorý verí, že si nejaký ten gól nechal aj na šláger šiesteho kola. „Mám síce menšie zdravotné problémy, no tie by sa mali do soboty dať do poriadku. Keď nastúpim, urobím všetko pre víťazstvo a verím, že nejaký gól strelím aj Zvolenu. Keby sa to dalo, určite by som vymenil hetrik do siete Štrby za víťazný gól proti Zvolenu,“ s úsmevom na perách skonštatoval útočník MFK Zemplín.

Práve on má so zvolenským tímom najviac skúsenosti. V drese Vranova nad Topľou sa totiž s týmto tímom stretával v minulej sezóne, len s tým rozdielom, že vtedy sa ešte nejednalo o Lokomotívu Zvolen, ale o Baník Ružinú, s ktorou stredoslováci sfúzovali. „Ide prakticky o to isté mužstvo. Trošku ich poznám. Zápasy proti nim boli ťažké a takýto očakávam aj teraz. Vo svojich radoch majú niekoľko skúsených hráčov. Našou výhodou je to, že hráme doma a na vlastnom trávniku body rozhodne strácať nechceme,“ poznamenal Erik Streňo, ktorý pred začiatkom súťaže sobotňajšieho súpera Zemplínčanov rozhodne na prvé miesto v tabuľke nepasoval. „To asi nie. Skôr som myslel, že tam bude Prešov či Bardejov. Ich výsledky však ukazujú, že majú dobre poskladané mužstvo. Na prvom mieste sme mohli byť aj my, no nezvládli sme duel v Rimavskej Sobote, ktorý sme rozhodne mali vyhrať. Ja dúfam, že sa na prvé miesto po sobote vrátime. K tomu nám pomôže iba sobotňajšie víťazstvo, takže si nič iné ani nepripúšťame.“ 

Tabuľka po 5. kole

1. MFK Lokomotíva Zvolen
5 4 0 1 11 : 3
12
2. MFK Zemplín Michalovce
5 4 0 1 9 : 5
12
3. Partizán Bardejov
5 3 0 2 9 : 5
9
4. MFK Tatran Liptovský Mikuláš
5 3 0 2 7 : 3
9
5. FK Poprad
5 2 2 1 8 : 8
8
6. 1. FC Tatran Prešov
5 2 1 2 11 : 9
7
7. MŠK Rimavská Sobota
5 2 1 2 5 : 5
7
8. FK Slavoj Trebišov
5 2 1 2 4 : 8
7
9. FC Lokomotíva Košice
5 2 0 3 4 : 6
6
10. MFK Košice B
5 1 1 3 7 : 9
4
11. FK Bodva Moldava nad Bodvou 5 1 0 4 2 : 8
3
12. MFK Dolný Kubín
5 1 0 4 4 : 12
3

DOXXbet liga - východ - 6. kolo:
Sobota 30. augusta - o 16.00 h: MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FK Bodva Moldava nad Bodvou, MFK Dolný Kubín - Slavoj Trebišov, 1. FC Tatran Prešov - Partizán Bardejov, o 19.00 h: FK Poprad - FC Lokomotíva Košice, o 19.30 h: MFK Zemplín Michalovce - MFK Lokomotíva Zvolen. Nedeľa 31. augusta - o 16.00 h: MFK Košice "B" - MŠK Rimavská Sobota.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.08.2014 15:42:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.