files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiline pomohol v baráži, teraz ju chce hrať s Duklou

Meno útočníka Jakuba Lineta je v spojení s michalovskou Duklou už tretiu sezónu. Zatiaľ čo prvú striebornú 2012/2013 strávil tento stredný útočník v Michalovciach celú, v tej minulej, kedy sa tiež tešil zo striebra, tu hrával na striedavý štart z extraligovej Žiliny, kde strávil jej prevažnú časť.

Odchovancovi žilinského hokeja sa vo svojom rodnom klube nedarilo. V 54 zápasoch zaznamenal akurát trinásť bodov za päť gólov a osem asistencií, takže v Extralige si na chuť príliš neprišiel. „Minulá sezóna mi vôbec nevyšla. Nedarilo sa tímu, ani mne, a tak nečudo, že sme sa zachraňovali až v baráži,“ vrátil sa Linet k minulej sezóne. V nej tak nenadviazal na úspešnú sezónu 2012/2013, v ktorej v 56 zápasoch v drese michalovskej Dukly zaznamenal 55 bodov za 27 gólov a 28 asistencií. V ostatných týždňoch, či mesiacoch ostal na rázcestí. Buď bude pokračovať v materskom klube a zostane v Extralige, alebo príjme ponuku ambiciózneho prvoligistu. „Ja som bol v Michalovciach vždy spokojný. S predstaviteľmi klubu sme jednali už od februára a nakoniec sme sa dohodli na zmluve. Som teda späť na Zemplíne,“ s úsmevom na perách skonštatoval čiperný stredný útočník. Ten síce mal aj ponuku zo Žiliny, ale... „Ponuka bola, no ani som ju neriešil. Stačila mi tam jedna sezóna,“ stroho podotkol Jakub Linet.

Práve Linet bol v minulej sezóne spoločne s ďalším útočníkom Antonom Čavrkom hráčmi, ktorí najskôr michalovskej Dukle pomáhali v play-off, kde vo finále nestačili na Bardejov, no potom si to všetko vynahradili a trojnásobného víťaza prvej ligy pokorili v extraligovej baráži. „Po pravde, my dvaja sme do barážových zápasov príliš nezasahovali, takže to naša zásluha príliš nie je. Boli sme však takisto súčasťou mužstva. Teraz som v Michalovciach a tímu chcem pomôcť, čo najviac. Ak by sa podarila baráž o Extraligu, bolo by to fantastické...“, zdôraznil útočník, ktorý v minulej sezóne prichádzal ako obrovská posila, no svojej povesti ostal niečo dlžný. V desiatich dueloch v rámci striedavého štartu totiž nezaznamenal ani jeden kanadský bod. Vrátil sa teda, aby dokázal, že hokej hrať nezabudol? „Možno to bolo aj preto. Prišli sme sem spolu s Tonom Čavrkom pomôcť, no nejako sa nám nedarilo. Formu zo Žiliny sme si jednoducho preniesli aj sem. Ja dúfam, že to teraz bude lepšie a s našimi úspešnými výsledkami príde aj rast mojej produktivity. Kolektív je tu fantastický. Myslím si, že za tie tri roky, čo som tu bol je káder najsilnejší a verím, že to potvrdíme aj v samotnej súťaží,“ poznamenal Jakub Linet.

Mimochodom, na súpiskách ostatných tímov, či už extraligových alebo prvoligových, nám chýba meno jeho michalovsko-žilinského súputníka Antona Čavrka. Kde bude hrávať v tejto sezóne on? „Tono skončil s hokejom. Nedávno zavŕšil štúdium na vysokej škole, naskytla sa mu dobrá robota v Bratislave a tak hokej išiel bokom,“ dodal na margo žilinského kamaráta útočník, ktorý v príprave hráva v tretej lajne najmä po boku Ivana Zorvana a Tomáša Banovského.  

Peter Brendza



Uverejnené: 09.09.2014 17:13:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.