files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na úvod podľahla Liptákom

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali vo svojom prvom ligovom vystúpení, keď v prvom kole prvej hokejovej ligy nestačili na domácom ľade na Liptovský Mikuláš, ktorému podľahli 3:4 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Milana Staša v samotnom stretnutí trikrát dotiahli vedenie súpera, no nakoniec sa na nich neusmialo šťastie v lotérii zvanej samostatné nájazdy. Michalovčania sa najbližšie predstavia v nedeľu v Topoľčanoch, doma ich uvidíme opäť v stredu 17. septembra, kedy od 17.00 privítajú ďalšieho ašpiranta na prvé priečky v tabuľke Senicu.

Vzhľadom na to, že súperi odohrali prvý ligový zápas, sa hral hokej vo svižnom tempe. Súperi sa v úvodných minútach oťukávali. Ako prví mohli skórovať domáci, ktorí v 11. minúte podnikli rýchly brejk, no Linet neupratal Majerníkovú prihrávku do siete. Chvíľu nato sa zaskvel hosťujúci golman Juraj Hollý, ktorý zneškodnil strelu Richarda Šechného. V závere prvej tretiny sa mohlo skóre meniť aj na druhej strane. Macíka  však v samostatnom nájazde vychytal Fedor. Aj v druhej tretine sa hral zaujímavý hokej a diváci konečne videli aj góly. Už po 67 sekundách hry sa k puku dostal hosťujúci Poliaček a poslal ho za Fedorov chrbát - 0:1. Hneď po strelenom góle nebezpečne na Fedora pálil Matúš Ďuriš, no viac z hry mali následne domáci. Tí svoju prevahu pretavili vo vyrovnanie, keď sa presadil Filip Podsedlý - 1:1. Aj v ďalších minútach sa hral útočný hokej. Dukla nevyužila 40 sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov a prišiel zákonitý trest. V 33. minúte našiel Macík spoza brány Kurica a ten ponad ležiaceho Fedora poslal hostí po druhýkrát do vedenia - 1:2. Vyrovnanie prišlo už o dve minúty neskôr. Hosťujúcej obrane unikol počas oslabenia Majerník, ktorý popod Hollého vyrovnal - 2:2. V poslednej päťminútovke domáci zatlačili, paradoxne ale mohli inkasovať, Fedor však vytiahol pri strele Roháča parádny semafor. V záverečných sekundách pohrozili aj domáci, Podsedlý ale mieril iba do dobre postaveného Hollého. Chlieb sa lámal na začiatku tretej časti. V záverečných sekundách druhej tretiny sa faulu dopustil Vladimír Urban a keďže domáci sa zdržali v šatni počas prestávky o niečo dlhšie, čo si všimol aj hlavný rozhodca, ktorý im udelil ďalší menší trest a Liptáci tak tretiu tretinu začínali dlhočíznou dvojminútovou presilovkou o dvoch hráčov. Tú aj Kadlubiakom využili - 2:3. Následne viackrát pri únikoch čaroval domáci golman Fedor, čo sa mohlo stať hosťom osudné. Presne stotridsať sekúnd pred koncom domáci lodivod Milan Staš odvolal golmana Fedora a Michalovčania si nakoniec trinásť sekúnd pred koncom vybojovali predĺženie, keď strelou spomedzi kruhov vyrovnal Vladimír Urban - 3:3. Predĺženie víťaza duelu neprinieslo, hoci skóre sa mohlo meniť najskôr pri šanci Halása a potom aj pri tutovke Macíka. Rozhodnúť tak museli samostatné nájazdy, v ktorých mal šťastnejšiu ruku tréner MHK 32 Marián Horváth, ktorého zverenci premenili dva samostné nájazdy, zatiaľ čo z domácej strany bol úspešný akurát Richard Šechný.

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
Góly: 25. Podsedlý (Briják, Halás), 35. Majerník (Šterbák) oslab/1, 60. Urban (Drotár, Čížek) - 22. Poliaček (Trochta, Kadlubiak), 33. Kuric (Kadlubiak, Macík), 42. Kadlubiak (Poliaček, Holiga) pres/2, rozhodujúci sam. nájazd Klimčík
Vylúčení: 6:4.
Presilovky: 0:1.
Oslabenia: 1:0.
Rozhodovali: Snášel - Hric, Vyšný.
Divákov: 1050.
HK DUKLA: Fedor - Šterbák, Drotár, Urban, Briják, Šeliga, Briják, Buraľ - Halás, Šechný, Podsedlý - Cmorej, Majerník, Čížek - Banovský, Linet, Zorvan - Fajčák, Huňady, Fedorko - Schnelly.
MHK 32: Hollý - Ďuriš, Holiga, Janči, Kadlubiak, Mezovský, Nitrianský, M. Školiak - Bartík, Klimčík, Kuric, Marcinko, Piatka, Poliaček, Roháč, Trochta, Uhrík, Macík.



Uverejnené: 12.09.2014 20:41:33
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.