files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojgólové víťazstvo MFK Zemplín nad košickou Lokomotivou

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 8. kola DOXXbet ligy skupina Východ nad predposledným tímom tabuľky Lokomotivou Košice hladko 3:0 (2:0) a v tabuľke si tak upevnili druhé miesto. Góly Michalovčanov zaznamenali v závere prvého polčasu Vernon s Martinom Regálim a v druhom dejstve pridal tretí presný zásah z pokutového kopu Samuel Bayón. Zemplínčania sa najbližšie predstavia na pôde Moldavy nad Bodvou, v lige ich na domácom trávniku uvidíme opäť v sobotu 27. septembra, kedy poslednýkrát v tejto sezóne pod umelými svtelami o 17.30 privítajú celok FK Poprad. Ešte predtým ich v utorok 23. septembra o 16.30 čaká dohrávaný súboj tretieho kola Slovenského pohára, v ktorom privítajú nováčika Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová.

Úvodné dejtsvo zápasu medzi dvoma tímami z opačných sledov tabuľky veľa vzruchu neprinieslo. Ako sa očakávalo, Michalovčania sa zahryzli do svojho súpera, no ten ich dlho zodpovedným bránením nepúšťal do gólových šancí. Domáci to skúšali rôzne. Najskôr sa po Regáliho centri a priťuknutí Leška nikto nedostal k lopte, potom pálil vysoko nad Milan Šimčák, no a v 21. minúte sa neujala ani individuálna akcia aktívneho Martina Regáliho. Zemplínčania neustále dobýjali obranu svojho súpera. Ten odolal aj v 42. minúte, kedy tvrdú jedovku Vernona kryl brankár Giertl. Ten si s jeho strelou poradil aj v 44. minúte, potom čo ju vytlačil na rohový kop. Z neho už však zapršalo. Na Bayónov center vyskočil najvyššie práve Vernon a po hlave španielského legionára sa menilo skóre zápasu - 1:0. Hostia nestihli predýchať úvodný gól a už musel ich brankár vyťahovať loptu zo siete po druhýkrát. V nadstavenom čase prvého polčasu totiž po prihrávke Turika unikol Regáli, narazil si loptu s Bayónom a strelou popod vybiehajúceho Giertla poslal svojich do dvojgólového polčasového vedenia.

Na začiatku druhého dejstva urobil tréner František Šturma jednu zmenu, keď Streňa nahradil na hrote útoku Dominik Kunca. Práve tento striedajúci hráč unikol v 50. minúte, poslal do šestnástky strieľaný center, ktorý brankár Giertl neudržal, k lopte sa dostal Bayón, ktorého v čistej šanci faulovan Sandi a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Ten sám postihnutý premenil a upravil tak stav zápasu na 3:0. V ďalšom priebehu zápasu mali domáci aj ďalšie šance, no tie už nevyužili. V 71. minúte Regáliho strieľaný center skončil na pravej žrdi a o štyri minúty neskôr Kunca síce obišiel aj golmana hostí, no loptu už do siete nestihol poslať. V závere sa mohlo skóre meniť aj na druhej strane, Tomáša Labuna ale vychytal Matúš Kira.

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 3:0 (2:0)

Góly: 45. Morlacchi, 45+. M. Regáli, 51. Bayón

ŽK: 51. Sandu (Lokomotíva Košice)

Rozhodoval: Straka - 1 048 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - M. Regáli, Bayón (68. Gamkrelidze), Turík (56. Calvo), A. Leško - Streňo (46. D. Kunca)

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl - Cmarko, L. Horváth, Sandu, Kolek - Kinský, Kokočák, Ondira (37. M. Hloušek), Komjatý (46. Cuprišin) - T. Labun - Vilkovský (73. Kuruc)



Uverejnené: 13.09.2014 20:44:21
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.