files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sa potrápila v Prešove, postúpila však do semifinále SP

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili vo štvrťfinále Slovenského pohára na pôde nováčika WHIL Bemaco Prešov 24:18 (10:9) a postúpili tak na finálový turnaj, ktorý sa uskutoční v polovici apríla. Pre zverenky trénera Borysa Petrovského bol štvrťfinálový duel Slovenského pohára v Prešove generálkou na sobotňajší ostrý štart trinásteho ročníka spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL, ktorý Zemplínčanky absolvujú v sobotu 20.septembra 2014 o 18.00 hod. v Partizánskom.

Prestížny východoslovenský súboj mal jasného favorita v michalovskej Iuvente, ktorá je nielen obhajcom lanského triumfu v Slovenskom pohári, ale aj úradujúcim majstrom Slovenska a víťazom WHIL. Lenže húževnatý nováčik rozhodne nebol obetným baránkom a srdnatým výkonom dlho papierovému favoritovi vzdoroval. Ako prvé sa z gólu v sieti súpera radovali domáce zásluhou Nemčíkovej, Iuventa odpovedala presnou sedmičkou v podaní Trehubovej, ale ďalšia Exmichalovčanka v prešovskom drese Babuková znovu priklonila misky strán pre domáce - 2:1. Zemplínčanky odpovedali gólmi Bačíkovej a Hruščákovej, vďaka čomu v 6. minúte prvýkrát viedli. Keď bola za stavu 5:5 v 16. minúte vylúčená Trehubova, najprv Bačíková a po nej Krasko získali pre Iuventu dvojgólové vedenie. Lenže nie nadlho - o štyri minúty Maďarka Kuti z pokutového hodu vyrovnala a profesorsky hrajúca Iuventa znovu musela tuho bojovať o svoj náskok. Ten sa jej vďaka gólom Kucher a Habánkovej podarilo znovu natiahnuť na dva góly (8:10), ale tesne pred klaksónom Vencúriková kontaktným gólom stanovila polčasové skóre na 9:10.

Po zmene strán najprv Krebs chytila Kuti pokutový hod, ale vyrovnania sa Bemaco predsa len dočkalo, keď v 33. minúte Simič zrovnala skóre - 10:10. V 36. minúte viedla Iuventa zásluhou Trehubovej prvýkrát o tri góly (11:14), ale v 44. minúte bol po góle Šutranovej z druhej vlny rozdiel skóre znovu najtesnejší - 14:15. Iuventa si potom udržiavala minimálne dvojgólový náskok, ktorý zvýšila až v 48. minúte presnou strelou Krasko - 15:18. Od tohto momentu domáce už nekládli taký odpor, Iuventa vyhrala o šesť gólov 24:18, ale tešiť ju môže akurát tak postup medzi najlepších štyroch.      

Štatistika

Prešov - Michalovce 18:24 (9:10)

Pok. hody: 4/3 - 6/6, vylúčené: 3 - 4. Rozhodovali: Vydra a Gedeon - 400 divákov.

BEMACO: Dlugošová st., Medveďová - Babuková 3, Fuleková, Falisová, Vencúriková 1, Čirčová 2, Nemčíková 2, Novická, Feňovčíková, M. Kundrátová, Šutranová 3/1, Šimič 2, Pavúková, Kuti 5/2.

IUVENTA: Gubiková, Zykovová, Krebs - Kucher 3, M. Holešová, Szöllösiová, Kišiková 1, R. Vargová, Habánková 2, Horňáková, Nagyová 3, Hruščáková 1, Krasko 2, Bačíková 2/1, Trehubova 9/5, Levchenko 1.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 17.09.2014 22:52:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.