files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Inšpiruje sa rozprávkami z detstva

Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach otvorilo 15. marca 2010 vernisážou výstavu Zuzany Pristášovej „Návrhy kostýmov, makety a návrhy scén“.

Zuzana sa špecializuje na detskú tvorbu. Veľmi  sa zaujíma o ilustráciu detských kníh, k čomu sa profesionálne zatiaľ ešte nedostala. „Sú to moje také prvé pokusy“, povedala Pristášová a ďalej dodáva „Maľovaniu sa venujem od detstva. Vtedy by mi ani nenapadlo že sa vyberiem takýmto smerom, brala som to skôr ako koníček“.  Pre štúdium na VŠMU sa rozhodla po absolvovaní Základnej umeleckej školy v Michalovciach u výtvarnej pedagogičky Michalovovej.
Je študentkou tretieho ročníka na VŠMU v Bratislave – katedra bábkarskej tvorby v odbore bábkarská scénografia a technológia. Pracuje a tvorí pod vedením bábkarky, profesorky H. Cigánovej, ktorá vytvorila slávnu postavičku „Kuka“.  „Som rada, že sa môžem venovať práve takejto tvorbe“, konštatovala Pristášová

Na výstave autorka prezentuje návrhy kostýmov, scén a bábok i fotografie  z rôznych predstavení. Svoje návrhy  mala možnosť realizovať v Radošinskom naivnom divadle, detskom divadelnom súbore Dubové, Dome umenia pre deti – Bibiana a tiež v divadle na svojej škole. Nájdete  tu tiež  ilustrácie k rozprávke Kocúr v čižmách, alebo ku knihe od Daniela Heviera  - Hovorníček,  zátišia, ktoré sú cvičenia k priestorovému vnímaniu či autoportréty.

Tieto expozície zaujmú nielen dospelých, ale najmä deti, ktoré sa prostredníctvom Zuzaninej tvorby ponoria do „ríše rozprávok“.
Návrhy Zuzany Pristášovej si môžte v MsKs pozrieť do 30. marca 2010.

                       Martina Králiková

 



Uverejnené: 03.04.2010 19:21:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.