files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla sa potrebuje nakopnúť, odnesie si to Prievidza?

Štyri body na konte z rovnakého počtu zápasov a desiate miesto v tabuľke. S touto bilanciou v michalovskej Dukle rozhodne nevládne spokojnosť. Po stredajšej výhre 8:1 nad Senicou sa zdalo, že sa Michalovčania nakopli, žiaľ v piatok v rámci štvrtého kola prišla tretia tohtosezónna prehra na ľade Spišskej Novej Vsi, kde „stašovci“ padli po výsledku 4:6.

Šestnásť strelených gólov v štyroch zápasoch vôbec nie je zlá bilancia. Horšie je to s defenzívou, keďže Dukla inkasovala až osemnásť gólov, čo je po slovenskej osemnástke najviac. „Určite to nie je problém iba obrancov. Do defenzívy sa musíme zapájať všetci, aj my útočníci,“ zdôraznil kridelník momentálne druhého útoku HK Dukla Igor Halás, podľa ktorého slov o spokojnosti nemôže byť zatiaľ ani reči. „Od takto poskladaného tímu, ako máme my, sa určite čaká viac, ako štyri body po štyroch zápasoch. Zakopli sme doma v prvom kole s Liptovským Mikulášom, navyše sme z vonku zatiaľ nepriniesli ani bod. Tých bodov malo byť určite viac,“ podotkol odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly.

Robia priveľa chýb

Čím to podľa neho je, že Michalovčania dosiaľ zo súperovho ľadu nepriniesli ani jeden bod? „Je tu dosť nových hráčov a stále sa na ľade iba hľadáme. Pomaly sa však dávame dokopy a verím, že to bude iba lepšie a lepšie. Mužstvo máme na to, aby sme hrali o špicu, žiaľ zatiaľ to ešte nepotvrdzujeme. Dopúšťame sa veľmi veľa chýb a na tie následne v zápasoch doplácame. Či už v obrane, alebo v útoku, často prepadávame a nechávame tak súperom šance na prečíslenia. Našimi chybami sa dostávame pod tlak a potom to už len doťahujeme,“ poznamenal v minulej sezóne v drese Prešova najlepší strelec prvej hokejovej ligy. Ten je so šiestimi bodmi za jeden gól a päť asistencií zatiaľ najproduktívnejším hráčom Dukly. Aj on však cíti, že to môže byť ešte lepšie. „Samozrejme, aj ja si uvedomujem, že chýbajú góly z mojej hokejky. Minulá sezóna mi strelecky vyšla a prakticky zo všetkého, čo som vystrelil bol aj gól. Nie je to však takto vždy, nikdy som totiž nebol nejaký vychýrený strelec. Teraz sa nedarí, no ja verím, že to v ďalších zápasoch bude lepšie.“

Stredajší súper neznámou, verí však vo víťazstvo

Zemplínčania sa potrebujú poriadne nakopnúť, aby sa dostali do tých správnych koľají. A kedy by to mali dosiahnuť, ak nie v domácom zápase? V stredu budú mať na to ideálnu príležitosť. Na domácom ľade od 17.00 totiž privítajú celok MŠHK Prievidza. Západoslováci sú zatiaľ s troma odohratými zápasmi so ziskom šiestich bodov za dve výhry a jednu prehru na siedmom mieste tabuľky. Aj napriek tomu, že dosiaľ nazbierali viac bodov ako Dukla, je jasné, kto bude v stredu favorit. „Určite sme favoritom my a túto rolu musíme potvrdiť. Za seba môžem povedať, že vôbec neviem, aké majú družstvo. Mám tam jedného spoluhráča z juniorky Lukáša Škraka a pokiaľ dobre viem, tak tam hráva aj bývalý hráč HK Dukla Michalovce Martin Opatovský. Tento tím je však pre mňa osobne veľkou neznámou. Aj napriek tomu beriem iba víťazstvo. Tých prehier už bolo dosť a mali by sme začať vyhrávať. Musíme sa pozerať iba na seba. Takisto si uvedomujeme, že niečo dlžíme aj divákom a tých chceme v stredu potešiť víťazstvom,“ uzavrel debatu Igor Halás.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.09.2014 13:58:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.