files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tréneri sa zhodli: Postúpilo lepšie družstvo

Po troch rokoch sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce predstavili v Slovenskom pohári opäť na domácom trávniku. V septembri 2011 vtedy nestačili v penaltovom rozstrele na prvoligovú Banskú Bystricu. Odvtedy pretieklo Laborcom veľa vody a michalovskí futbalisti sa v Slovenskom pohári predstavili až päťkrát vonku. Doma ich diváci mohli vidieť až teraz, keď v treťom kole privítali prvoligového nováčika z Podbrezovej. V poradí štvrtú konfrontáciu s mužstvom z prvej ligy Michalovčania, predtým vypadli zakaždým po strelách zo značky pokutového kopu, už zvládli a „železiarov“ vyliali z pohára. Ako ináč, na pokutové kopy, keď v normálnom hracom čase skončil zápas 1:1.

Kto sledoval duel tretieho kola Slovenského pohára musel uznať, že veľa rozdielov medzi fortunaligistom a tímom druhej najvyššej súťaže vidieť nebolo. Ba naopak. Počas celého duelu boli lepší Michalovčania, čo napokon uznal aj lodivod Horehroncov Jaroslav Kentoš. „Gratulujem domácim k postupu. My sme dali v tomto zápase šancu viacerým hráčom, ktorí nepatria do základnej zostavy a na našej hre to bolo aj vidno. Chceli sme vidieť, akú majú výkonnosť a aspoň vieme, ako sú na tom. Náš výkon nebol optimálny. Domáci boli počas celého zápasu lepším tímom a ich postup do ďalšieho kola je zaslúžený,“ zdôraznil tréner momentálne piateho tímu fortunaligovej tabuľky Jaroslav Kentoš, ktorého zverenci vyrovnali na konečných 1:1 štyri minúty pred koncom zápasu zásluhou kapitána Minčiča. „Urobili sme zmeny v zostave, ktoré priniesli osoh. Všetci traja striedajúci hráči priniesli do našej ofenzívy oživenie. Prišlo z našej strany vyrovnanie, na postup to však nestačilo. To ma samozrejme mrzí, no viac som sklamaný z výkonov niektorých hráčov, ktorí mali teraz ukázať, že patria do zostavy. Žiaľ, neukázali...“ vrátil sa ešte k duelu tretieho kola lodivod „železiarov.“

Z predvedeného výkonu, ako aj z postupu, mal obrovskú radosť tréner momentálneho lídra DOXXbet ligy skupina Východ František Šturma. „Chlapcom chcem poďakovať, pretože od prvej minúty išli tvrdo za postupom. Súpera, ktorého sme si dobre prečítali na videu, sme sa vôbec nezľakli. Hrali s ním viac, ako vyrovnanú partiu. Myslím si, že sme boli lepším tímom a náš postup je zaslúžený,“ zdôraznil český lodivod MFK Zemplín, ktorého zverenci mohli o postupe do štvrtého kola Slovenského pohára rozhodnúť už v riadnom hracom čase. Po úvodnom presnom zásahu Vernona mal dve tutovky striedajúci Hector Tubonemi. Nigérijský útočník, ktorý je v Michalovciach na hosťovaní práve z Podbrezovej, v koncovke absolútne zlyhal a potom tak prišiel zaslúžený trest z hlavy Minčiča. „Máte absolútnu pravdu, rozhodnuté mohlo byť skôr. Opäť sa ukázalo, že náš najväčší problém je koncovka. Tá je vo väčšine prípadov žalostná a doplatiť sme na ňu mohli aj teraz. Tie dve šance, čo Hector mal sa musia premieňať,“ podotkol František Šturma, ktorý pokračoval v kritike legionára v službách MFK Zemplín. „Musíme sa ďalej zamyslieť, či má zmysel, aby tu tento hráč, potom čo ukazuje v tréningoch a zápasoch, ďalej ostával. To, čo zatiaľ predvádza je veľmi málo...“  František Šturma v ďalšej otázke nechcel hovoriť o tom, koho si želá v ďalšom kole Slovenského pohára. „Súpera si nevyberáme, budeme hrať proti tomu, koho nám určí žreb.“

Nový „flek“ mu svedčal

Michalovský lodivod sa rozhodol pred zápasom o zaujímavý ťah. Z útoku na ľavý kraj obrany stiahol Erika Streňa a dvadsaťtriročný odchovanec bardejovského futbalu si svoje miesto zastal aj na tomto poste. „Nebolo to pre mňa niečo nové, pretože v obrane som hral aj tri roky dozadu. Tréner ma upozorňoval, aby som si zvykol na tie úlohy, ktoré ma tam čakajú. Samozrejme, nebolo to zo začiatku z mojej strany optimálne, potreboval som sa do toho dostať a myslím si, že počas duelu to bolo lepšie a lepšie,“ zdôraznil po zápase Erik Streňo, podľa ktorého išli domáci do zápasu s mužstvom z najvyššej súťaže s pokorou. „Favoritom boli oni. My sme však podali super výkon. Hostí sme prakticky do ničoho nepustili. Mali jednu - jedinú šancu a aj z nej dali gól. Vyrovnávajúci gól padol po našej chybe. Nestihli sme sa vrátiť dozadu, nie každý si pokryl hráča, čo súper hneď využil. Ešte šťastie, že v penaltovom rozstrele sa futbalová spravodlivosť ukázala,“ podotkol Streňo. Toho tréner Šturma určil na dôležitú štvrtú penaltu, ktorou rutinérsky upravil na konečných 4:2. Po ňom zlyhal Juraj Pančík a bolo rozhodnuté. Veril si tento mladík proti súperovmu brankárovi Jurajovi Balážovi. „Nebol som pod žiadnym tlakom a veril som si. Nakoniec to vyšlo,“ s úsmevom na perách uzavrel debatu michalovský útočník či obranca.

„Rašo“ si na penalty veril

Obrovskú oporu mali Michalovčania pri pokutových kopoch v brankárovi Martinovi Raškovi, ktorý v tíme pôsobí aj ako tréner brankárov. Svojím „zverencom“ ukázal pokoj a dvoma zlikvidovanými pokutovými kopmi ich posunul do ďalšieho kola. „Čo si pamätám, vo svojej kariére som neprehral ani jeden penaltový rozstrel, takže som si veril aj teraz,“ rozhovoril sa brankár MFK Zemplín, ktorý následne dodal. „Podstatnejšie, ako postup bola naša hra. S ligovým tímom sme odohrali absolútne vyrovnaný zápas, ba myslím si, že sme boli aj lepším tímom a náš postup je zaslúžený. Naša hra bola slušná, zápas sme mali rozhodnúť skôr. Podľa mňa sme si zaslúžili vyhrať v riadnom hracom čase. Žiaľ, záver sme takticky nezvládli a súperovi tak pomohli vyrovnať. Na druhej strane musím povedať, že postup viac chutí, keď sa dosiahne takto, po pokutových kopoch,“ s úsmevom na perách zakončil český golman v službách MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.09.2014 08:35:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.