files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s prvou výhrou u súpera

Až na tretí pokus sa z výhry na súperovom ľade tešili hokejisti HK Dukla Michalovce. Tí po prehrách v Topoľčanoch (1:7), či Spišskej Novej Vsi (4:6) konečne zapli na plné obrátky aj vonku a po výbornom defenzívnom výkone vyhrali na ľade HK Trnava futbalovým výsledkom 1:0. O toto víťazstvo sa postaral gólom z 12. minúty Jakub Linet, najväčšou hviezdou zápasu však bol brankár Pavol Borko, ktorý kryl všetkých 41 striel súpera.

V čom bol rozdiel oproti predošlým duelom u súpera? „Jednoznačne to bolo v koncentrácii na zápas,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Milan Staš, ktorý následne pokračoval. „Už na rozcvičke bolo vidno na chlapcoch odhodlanie a mal som z toho dobrý pocit. Od úvodu sme išli za víťazstvom. To sme získali aj napriek dvanástim vylúčeniam. Oslabovky sme napokon zvládli a som rád, že napokon vezieme tri cenné body.“

Pavol Borko kryl všetkých 41 striel Trnavčanov

Borkov shootout

Michalovčania sa v prvej desaťminútovke ubránili dvom presilovkám domácich a potom udreli. V 12. minúte unikol obrane „gladiátorov“ Ľuboš Fajčák a jeho prihrávku pred bránou tečoval do siete Jakub Linet. Nakoniec tento moment rozhodol o prvej výhre Dukly na ľade súpera. „Okrem gólu sme mali aj ďalšie príležitosti na skórovanie, no nevyužili sme ich. Ďalší priebeh už bol vyrovnanejší. Aj domáci mali šance, nakoniec sme to však ustáli, zápas doviedli do víťazného konca a tieto tri body sú pre nás veľmi cennými,“ zdôraznil lodivod HK Dukla. Výborný výkon podal brankár Pavol Borko. Dvadsaťjedenročný odchovanec michalovského hokeja kryl všetkých 41 striel domácich a keby sa tento zápas hral v NHL, isto by si vyslúžil honor prvá hviezda zápasu. „Podržal nás v ťažkých chvíľach, hlavne v oslabovkách. Keď brankár podrží mužstvo, je šanca na úspech aj u ťažkých súperov. To teraz bolo a aj vďaka nemu sme zvíťazili,“ podotkol Milan Staš na margo brankára michalovskej Dukly.   

Peter Brendza



Uverejnené: 27.09.2014 11:19:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.