files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín so štvrtým víťazstvom v rade

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú naďalej na víťaznej vlne. Zverenci trénera Františka Šturmu triumfovali vo štvrtom ligovom zápase v rade, keď si v 10. kole DOXXbet ligy skupina Východ na domácom trávniku poradili s FK Poprad, ktorý zdolali hladko 3:1 (3:0).

Všetko podstatné v súboji lídra súťaže s ašpirantom na prvú šestku sa udialo ešte v prvej polhodine duelu. Po nej viedli domáci 3:0 a bolo takpovediac vymaľované. Už v prvej minúte sa strelecky presadil Jozef Šimon Turík. „Určite nám úvodný gól pomohol. Chceli sme na súpera vybehnúť. Tréner nám pred zápasom hovoril, aby sme boli aktívni v pressingu a z toho vyšla aj chyba súpera, a môj úvodný gól,“ poznamenal stredopoliar MFK Zemplín, pre ktorého bol presný zásah do siete Popradčanov prvým seniorským. Po ňom sa do siete v dvanástej minúte trafil aj Dominik Kunca a na komfortných 3:0 upravil v 23. minúte španielsky legionár Vernon. „Bol to výborný úsek z našej strany. Pomohol nám môj úvodný gól a potom to išlo. Súper sa nemohol zameriavať iba na obranu a musel to trošku otvoriť. Za stavu 3:0 sa hrá každému dobre. Trošku ma mrzí ten inkasovaný gól na 3:1. Mohli sme pridať aj ďalšie góly, jednu šancu som mal aj ja, no nakoniec ma teší aj takéto víťazstvo,“ podotkol Jozef Šimon Turík, ktorý v prvom dejstve okrem gólu nastrelil aj súperove brvno.

V druhom zápase počas týždňa za sebou sa do streleckej listiny zapísal aj španielsky legionár Vernon. Ten potom, čo skóroval do siete Podbrezovej, trafil sa aj proti Popradu, kedy uzatváral domáci strelecký účet. „Som veľmi rád, za to, že mi to tam padá. Štandartkám sa venujeme na tréningoch dosť často a možno aj preto sa z nich presadzujeme aj v zápasoch,“ skonštatoval domáci stredopoliar, ktorého gól do siete Popradčanov bol pre neho už šiestym na jeseň. Stáva sa z neho strelec? „Tak to určite nie. Od strieľania gólov sú tu iní, no som rád, že mi to tam padá. Niekedy mám aj šťastie, že sa dobre postavím, no ako hovorím, je to aj tým, že sa venujeme štandartkám dosť často na tréningoch a máme ich tak dobre zabehnuté,“ uviedol na margo svojej gólovej potencie španielsky legionár v službách MFK Zemplín. Michalovskí futbalisti tak doviedli do víťazného konca už štvrtý ligový zápas v rade a potom, čo Zvolen iba remizoval v Rimavskej Sobote 1:1 majú „šturmovci“ na čele tabuľky už komfortný štvorbodový náskok. „Naďalej ideme od zápasu k zápasu. Teraz sa predstavíme trikrát vonku a ja verím, že body získame aj u súperov. Stále sme len na začiatku cesty a ťažké stretnutia nás ešte len čakajú,“ dodal na záver Vernon.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.09.2014 16:03:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.