files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladým atlétom sa darilo

Zhruba v polovici septembra sa žiaci ZŠ Komenského v Michalovciach zúčastnili MSR žiakov v atletike, ktoré sa konali v Nových Zámkoch. Na juhu Slovenska si počínali veľmi dobre, keď v náročnej konkurencii získali štyri cenné kovy.

Najviac sa darilo Simonovi Rigászovi, ktorý získal v behu na 300 metrov zlatú medailu, v behu na 60 metrov bronz a v štafetách na 4x60 metrov aj 4x300 metrov taktiež bronzové medaily. Navyše v behu na 150 metrov mu medaila len tesne unikla, keď obsadil štvrté miesto. Štafeta na 4x300 metrov v zložení Samuel Lukáč, Róbert Jacko, René Čižmár a Simon Rigász získala bronzové medaily. Tí istí chlapci obsadili v behu na 4x60 metrov štvrté miesto, v ktorom ešte pred poslednou odovzdávkou boli prví. Nakoniec im medaila ušla iba o kúsok. Samuel Lukáč obsadil v behu na 800 metrov pekné 5.miesto. René Čižmár si vo vrhu guľou urobil osobné maximum s výkonom 12,01 metrov a obsadil v náročnej konkurencii výborné 7.miesto.

Úspešná štafeta v zložení zľava: S.Lukáč, S.Rigász, R.Jacko, R.Čižmár

Najúspešnejší z mladých pretekárov Simon Rigász nemá v náročnej konkurencii v behu na 300 metrov konkurenciu. Svojimi výkonmi si vyslúžil nomináciu do reprezentácie SR na medzištátny atletický míting v slovinskom Maribore, ktorý sa konal 27. septembra 2014. Na tejto súťaži splnil v behu na 300 metrov náročný A-limit Slovenského atletického zväzu a bude zaradený do Zväzovej prípravy mládeže (ZPM).

Celkovo v behu na 300 metrov obsadil v Slovinsku vo veľmi náročnej konkurencii 6.miesto. Ako člen štafety na 4x300 metrov získal krásnu striebornú medailu. V štafete na 4x60 metrov im medaila ušla o vlások a obsadili 4.miesto. Simon je považovaný za veľký talent a nádej našej atletiky. Zaujímajú sa o neho všetky slovenské športové gymnázia.

MSR v atletike, Nové Zámky – beh na 300 metrov - Simon Rigász v strede na prvom mieste

Peter Brendza a ZŠ Komenského



Uverejnené: 09.10.2014 12:50:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.