files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Duklu čaká priamy súboj o pozíciu lídra

Michalovská Dukla je v laufe. Po rozpačitom úvode zaznamenala šesť výhier v rade. Naposledy jej hráči triumfovali na ľade víťaza posledných troch prvoligových ročníkov Bardejova, kde „stašovci“ zvíťazili hladko 4:1 a dostali sa tak už na druhé miesto v tabuľke. A po piatku môžu byť dokonca na jej čele. Stačí im k tomu víťazstvo v priamom súboji o prvú priečku, v ktorom o 17.00 privítajú aktuálneho lídra HC 07 Detva.

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa po rozpačitom štarte poriadne rozbehli. Po troch prehrách v úvodných štyroch kolách následne zaznamenali šesťzápasovú víťaznú sériu a momentálne sú už na druhom mieste tabuľky. „Je to super, že sa nám tak začalo dariť. Po tom nie najlepšom štarte sme sa rozbehli. Hladké víťazstvá s osemnástkou a Považskou Bystricou nás nakopli, začali sme si viac veriť. V bráne nás drží Pali Borko a z toho prichádzajú aj naše víťazstvá," skonštatoval na margo päťzápasovej víťaznej série útočník HK Dukla Jakub Linet. Michalovčania začali víťaznú sériu domácou výhrou nad Prievidzou (8:5), potom pokračovali futbalovým víťazstvom v Trnave (1:0), hladkými víťazstvami nad Považskou Bystricou (6:0), SR 18 (7:1), na ľade SR 18 (6:0), no a dosiaľ najväčšie víťazstvo zaznamenali v stredu, keď zvíťazili v Bardejove 4:1.

"Každý veril, že takáto víťazná šnúra môže prísť. Som len rád, že to prišlo takto skoro a v tabuľke sme sa posunuli už na druhé miesto. Stále je však iba začiatok súťaže a tak to musíme brať," zdôraznil Jakub Linet, ktorý sa na víťazstve 4:1 v Bardejove podieľal dvoma gólmi. „Odohrali sme dobrý zápas. Rozhodla asi naša bojovnosť a dobrý výkon Pavla Borka v bráne. Ten nás výrazne podržal hlavne na začiatku, kedy sme určite neboli lepší. V samom závere prvej tretiny sa nám podarilo streliť gól, ktorý veľmi pomohol našej psychike. Čo sa týka úrovne samotného zápasu, tá určite prevyšovala prvú ligu. Naše vzájomné súboje s Bardejovom také bývajú vždy. Opäť diváci videli viacero šancí na oboch stranách. Bolo to možno aj o prvom góle, ktorý sme nakoniec zaznamenali my," podotkol michalovský útočník. Ten mal okrem dvoch presných zásahov možnosť aj na hetrik, no pohrdol nim, keď v závere prvej tretiny nevyužil stopercentnú tutovku. "Hetrik som teraz síce nedal, no určite ma to nemrzí. Dôležitejšie je naše víťazstvo a to v Bardejove sa počíta dosť cenne," podotkol odchovanec žilinského hokeja v službách michalovskej Dukly.

Verí, že si niečo nechal aj na piatok, kedy Dukla privíta lídra súťaže HC 07 Detva, s ktorým odohrá priamy súboj o prvé miesto v tabuľke? "Bolo by to super, no radšej by som bol, keby sme v piatok vyhrali. Keď k tomu pomôžem aj gólom, budem veľmi rád." Rovnako ako Michalovčania je rozbehnutý aj ich piatkový súper. Detva síce v prvom kole prehrala na ľade Bardejova, no odvtedy zaknihovala osem víťazstiev v rade a zaslúžene je tak na prvom mieste tabuľky. Z toho ich po piatku môžu zosadiť práve Michalovčania. „Čaká nás veľmi ťažký a nepríjemný súper. Ak mám pravdu povedať, veľa o nich neviem. Viem len to, že vyhrali osem zápasov v rade a preto sú na prvom mieste tabuľky. Káder majú určite kvalitný. Sú tam aj hráči zo zámoria, takže sa máme na čo tešiť. Musíme k tomu pristúpiť od začiatku zodpovedne a keď sa tak stane, verím, že po piatku budeme lídrom súťaže my," uzavrel debatu Jakub Linet.

Peter Brendza 



Uverejnené: 09.10.2014 18:24:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.