files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla po týždni pravdy lídrom tabuľky

Michalovskí hokejisti sú po týždni "pravdy" na čele prvoligovej tabuľky. "Stašovci" dokonale zvládli súboje proti dvom tímom z prvej trojky a po stredajšej výhre na ľade Bardejova (4:1) si v piatkovom priamom súboji o prvé miesto poradili aj s Detvou, ktorú zdolali vo vynikajúcom hokejovom predstavení 6:4.

Michalovčania mali opäť výborný nástup do zápasu. Po siedmych minútach viedli 2:0 a zdalo sa, že opäť budeme vidieť ich gólové predstavenie. Omyl. Fyzicky veľmi dobre pripravení hostia sa aj za pomoci nešportových, no povolených praktík vrátili do zápasu a troma gólmi v rade sa dostali v druhej tretine do vedenia. "Uvedomovali sme si dôležitosť tohto súboja. Hralo sa o prvú priečku a tréner nám prizvukoval, aby sme celý zápas hrali naplno. Začali sme výborne. Viedli sme o dva góly, mali sme aj ďalšie možnosti na zvýšenie náskoku. Nevyužili sme však dlhú presilovku o dvoch hráčov, čo súper trestal. Prvý gól bol z oslabovky, druhý ľahší spoza hráča a hostia sa tak dostali na koňa. Navyše, v druhej tretine dali vedúci gól. Bolo to veľmi ťažké na psychiku, no nakoniec sme to zvládli a toto víťazstvo sa počíta," skonštatoval po stretnutí útočník HK Dukla Michalovce Peter Čížek. Ešte v závere druhej tretiny sa podarilo Martinovi Drotárovi vyrovnať a do poslednej časti sa teda išlo za otvoreného stavu 3:3. Čo si hovorili Michalovčania v kabíne? "Jednoducho to, že musíme naďalej šľapať a tie šance určite prídu. Dôležité bolo nefaulovať, no to sa pri takomto nastavenom metri asi ani nedalo. Nakoniec šance aj prišli a my sme ich dokázali využiť," skonštatoval útočník, ktorý v priebehu dvoch dní knokautoval momentálne dvoch najväčších súperov Dukly gólom do prázdnej brány. Stáva sa z neho špecialista na tieto situácie? "To by som určite netvrdil. Keďže som dostal desaťminútový trest, tak som bol oddýchnutý (smiech...). Súper ma v strednom pásme nastrelil a ja som potom do toho vletel, čo malo za dôsledok gól do prázdnej brány."

Ostať lídrom čo najdlhšie

Michalovčania teda nielen že zaznamenali siedme víťazstvo v rade, no ukončili ním aj osemzápasovú víťaznú šnúru Detvy, ktorú po piatku vymenili na prvom mieste tabuľky. "Toto umiestnenie nepreceňujeme. Ideme od zápasu k zápasu. Tá horná šestka je vyrovnaná a vo vzájomných dueloch rozhodujú maličkosti. To ste mohli vidieť aj v našom zápase proti Detve. Vyhrávali sme 2:0, mohli sme pridať aj ďalšie góly, čo sa nestalo a súper to ihneď potrestal. Keby sme ešte pridali jeden - dva góly počas presilovky je po zápase, takto sme sa na víťazstvo museli nadrieť.  Momentálny pohľad na tabuľku teší, no my sa už musíme sústrediť na ďalšie zápasy a urobiť všetko preto, aby sme tým lídrom ostali čo najdlhšie," podotkol po strenutí tréner michalovskej Dukly Milan Staš, ktorého potešil okrem výkonu jeho zverencov ešte jeden fakt. "Atmosféra bola výborná. Diváci hnali hráčov dopredu a tí sa im nakoniec odmenili víťazstvom. Tak by to malo byť vždy."

Peter Brendza



Uverejnené: 11.10.2014 10:34:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.