files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach na jednom pódiu SĽUK, Lúčnica, GASP a mnoho iných

V tomto mesiaci pripravuje Mesto Michalovce vyvrcholenie osláv 770. výročia Michaloviec uvedením nevšedného galaprogramu. Predchádzať mu bude slávnostná bohoslužba v Rímskokatolíckom kostole narodenia Panny Márie za účasti potomkov rodu Sztáray o 12. hodine a uvedenie do života knihy Rod Stáray z Michaloviec o 15. hodine v Zemplínskom múzeu.

Diváci napríklad uvidia: Nelu Pociskovú

Nela si zatancuje so skupinou GASP

Slávni rodáci mestu

Rok 2014 je pre Michalovce významný tým, že si v ňom mesto pripomína niekoľko významných výročí spojených s číslicou sedem. Pripomíname si 70 rokov od času, kedy Michalovce získali štatút mesta, v novembri si pripomenieme 70. výročie oslobodenia nášho mesta, 700. výročie prvej písomnej zmienky o michalovskom Rímskokatolíckom kostole narodenia Panny Márie a v neposlednom rade 770. výročie prvej písomnej zmienky o meste. K týmto významným historickým udalostiam sa viaže podujatie Slávni rodáci mestu. Takto pomenovali hlavní organizátori podujatie, ktoré sa uskutoční v  piatok 31.októbra  v Mestskej športovej hale. Jedná sa o podujatie najsilnejšieho kalibru.

Tešiť sa môžeme aj na Peter Bič Projekt

Michalovčanom zaspieva aj ich rodáčka Misha

Na jednej palubovke folklórna špička

Mesto Michalovce od nepamäti žije folklórom a všetkým čo k tomu patrí. FS Zemplín vychoval mnoho tanečníkov, ktorí šírili ďalej dobré meno Michaloviec v Umeleckom súbore Lúčnica, Slovenskom ľudovom umeleckom kolektíve SĽUK a mnohých iných. Na jednom pódiu a v jeden večer sa v piatok 31. októbra predstaví Lúčnica, SĽUK a FS Zemplín, čo viac si teda môže fanúšik folklóru priať. Ak dodáme, že všetko to bude pod taktovkou známeho choreografa a michalovského rodáka Jána Ďurovčíka, divák si určite príde na svoje.

Vystúpi folklórny súbor Zemplín

a takisto aj Lúčnica

 

Vtipom poteší ľudí Ander z Košíc

Populárni herci a speváci rodáci z Michaloviec

Lucia Lapišáková  je známa herečka a rodáčka z Michaloviec. Spolu s ňou sa na pódiu predstaví ďalšia Michalovčanka Dominika Gidová. Michalovčanov bude zabávať svojimi historkami aj ľudový rozprávač Ander z Košíc. O hudobnú zábavu sa postará skupina Peter Bič Projekt, speváčka MISHA, PRO MUSICA a husľový virtuóz Miroslav Starjak. Neprehliadnuteľným hosťom v tomto programe bude Nela Pocisková, ktorá sa v Michalovciach predstaví opäť po roku, spolu s tanečným zoskupením GASP.

Celý program začína o 17.30 a vstup je zdarma.

TLAČOVÁ SPRÁVA



Uverejnené: 28.10.2014 18:59:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.