files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladého fyzika z GPH prijal prezident aj minister školstva

Ūspešných reprezentantov Slovenska v súťaži Turnaj mladých fyzikov prijali prezident SR Andrej Kiska a minister školstva SR Peter Pellegrini. Medzi prijatými fyzikmi  bol aj trojnásobný minuloročný  medailista tejto súťaže Marek Bašista z Gymnázia Pavla Horova Michalovce. Zlatú medailu získal ako člen družstva Slovenskej republiky na 27. ročníku medzinárodného Turnaja mladých fyzikov v Shrewsbury, striebornú medailu ako člen družstva GPH na celoslovenskom  kole Turnaja mladých fyzikov v Bratislave a bronzovú medailu tiež ako člen družstva GPH Michalovce, ktoré reprezentovalo Slovenskú republiku  na  Otvorenom rakúskom kole turnaja AYPT 2014 v Leobene.


Dňa 17. septembra 2014 prijal prezident Slovenskej republiky úspešné reprezentačné družstvo mladých fyzikov (skončilo vo finále  v Shrewsbury v absolútnom poradí so zlatými medailami len o 0,1 b za najlepším družstvom Singapuru). Prezident Andrej Kiska prejavil obdiv nielen úspešným študentom, ale aj učiteľom, ktorí ich pripravujú. Informácie o tomto stretnutí sú  na stránke http://www.prezident.sk/?spravy-tlacoveho-oddelenia&news_id=19599, obrazová príloha je na  http://skolskyservis.teraz.sk/fotodennik/stretnutie-prezidenta-andreja-kisku-s-ml/23505-fotografia.html. O týždeň neskôr, 24. septembra 2014, prijal celé družstvo aj minister školstva Slovenskej republiky Peter Pellegrini, ktorý na stretnutí prisľúbil podporu nielen žiakom a ich učiteľom, ale aj školám, ktoré vytvárajú pre súťaženie vhodné podmienky.  O tomto stretnutí nájdete podrobnejšie informácie a obrazovú prílohu na stránke http://www.minedu.sk/minister-peter-pellegrini-osobne-zablahozelal-uspesnym-mladym-fyzikom .

Doterajšími úspešnými výsledkami  Marek veľmi dôstojne  nadviazal na takých  reprezentantov Slovenskej republiky vo fyzike, akými z našej školy boli Jakub Šafin, Tomáš Dzetkulič, Ľubomír Zlacký, Radoslav Vaľovský a Gabriela Valigová.

Ing. Jozef Smrek

 



Uverejnené: 30.10.2014 13:34:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.