files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vyškolila Trnavu a je naďalej lídrom

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa na domácom ľade vrátili na víťaznú vlnu. Po hladkej nedeľňajšej prehre 1:6 so Spišskou Novou Vsou si totiž v piatok udobrili divákov a po výhre 5:2 nad Trnavou sa naďalej držia na prvom mieste tabuľky.

Zápas so šiestou Trnavou, ktorá pred samotným duelom mala na michalovskú Duklu stratu akurát troch bodov, sa od začiatku pre zverencov trénera Milana Staša nevyvíjal najlepšie. Skóre duelu síce otvoril v piatej minúte Patrik Huňady, no hostia v prvej časti odpovedali dvoma presnými zásahmi, a tak išli do šatni po prvej tretine spokojnejší. Navyše sa im podarilo vyhnať z michalovskej brány strojcu víťazstva Dukly v minulom meraní síl, brankára Pavla Borka. "Ten začiatok z našej strany bol výborný. Dali sme rýchly gól, čo sme aj chceli, no potom sme po našich chybách inkasovali," rozhovoril sa center štvretej lajny Patrik Huňady, ktorý si v piatej minúte nakorčuľoval na ideálnu prihrávku Martina Schnellyho a popod betóny golmana Miroslava Hálu otvoril skóre. "Hála je výborný brankár, ktorý má len málo slabín. Vedel som, že na neho treba strieľať po ľade a vidíte, vyšlo to," podotkol úspešný strelec pre ktorého bol gól do siete Trnavy v tejto sezóne už šietym.

Okrem neho sa do trnavskej siete presne trafili Jakub Linet, Ľuboš Fajčák a dvoma presilovkovými strelami aj center druhej lajny Štefan Majerník. "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas a to sa aj potvrdilo. Trnava odohrala dobrý duel, no hrala tu na tri päťky a v poslednej časti im došli sily. To bola voda na náš mlyn a v poslednej tretine sme ich prestrieľali, a podľa mňa zaslúžene vyhrali," uviedol dvojgólový strelec, ktorý najskôr v 50. minúte tečoval do siete strelu Vladimíra Urbana a dve minúty pred koncom si krásne vychutnal Hálu, keď si ho najskôr posadil na ľad a potom puk nadvihol pod žrdku. Čo sa dialo v michalovskej šatni po prvej tretine, keď bol stav 1:2, alebo po druhej, keď bolo vyrovnané? "Určite nepadali nejaké tvrdé slová. Tréner nás nabádal, aby sme išli do súpera, čo sa nám od druhej časti aj darilo. Vedeli sme, že im v poslednej časti môžu dôjsť sily, čo sa aj stalo," poznamenal Štefan Majerník, ktorý je rád za druhé tohtosezónne víťazstvo nad trnavskými "gladiátormi". "Samozrejme, že ma to teší, pretože v minulej sezóne sa nám proti nim príliš nedarilo a prelomili sme to až v play-off. Trnava je nepríjemný súper a určite bude brať body aj družstvám, ktoré sú v tabuľke vyššie. Aj preto ma táto výhra teší."

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2014 14:31:46 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.