files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v interligovom šlágri pokorila Most

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v šlágri šiesteho kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL doma nad vedúcim celkom tabuľky DHK Baník Most 21:19 (9:8) a vrátili sa na čelo priebežného poradia. Zverenky trénera Borysa Petovského budú najbližšie v akcii na budúci týždeň v piatok 7. novembra 2014, kedy sa o 18.30 hod. predstavia v rámci stretnutia 7. kola WHIL v Bratislave proti ŠKP. Následne ich doma uvidíme v predohrávanom súboji 8. kola WHIL proti pražskej Slavii, tento duel je na programe v stredu 12. novembra 2014 o 17.30 hod.

Interligový šláger jesene nepriniesol najpríťažlivejšiu hádzanú, na ktorú čakala zhruba z dvoch tretín zaplnená Chemkostav aréne. Obidva tímy síce ukázali viacero pekných momentov, no nevyhli sa ani technickým chybám a hluchým pasážam. Práve tie boli v tomto zápase rozhodujúce...

V úvodných minútach sa hralo podľa taktovky hosťujúceho Baníka. Jeho hráčky dobre bránili a same využívali deravú obranu Iuventy na strieľanie gólov. Hneď v úvode sa dvakrát presadila Szarková a keď vzápätí gólovo udrela Michaela Janoušková, Iuventa prehrávala 0:3. Až potom jej prvý gól zaznamenala Dominika Horňáková (1:3). Most však aj naďalej trestal chyby Iuventy a keď v 9. minúte dávala Szarková na 6:1, michalovská lavička si zobrala oddychový čas. Hneď po ňom sa strelecky presadili Trehubová s Bačíkovou - 3:6. Trojgólový rozdiel v skóre bol aj v osemnástej minúte, kedy Martina Vysloužilová gólom upravila na 5:8, no vtedy stiahla michalovská brankárka Lucia Gubiková na dlhých 21 minút roletu a jej spoluhráčky tak mohli otočiť priebeh zápasu vo svoj prospech. Nezabral ani time-out lavičky hostí, hráčky českého majstra si naďalej nevedeli poradiť s michalovskou brankárkou. V 27. minúte sa podarilo vyrovnať Kraskovej na 8:8 a tridsať sekúnd pred koncom prvého dejstva sa dostala Iuventa po prvýkrát v stretnutí do vedenia zásluhou Trehubovej - 9:8.

Aj v úvode druhého polčasu držala domáce brankárka Gubíková, a tak nečudo, že v 38. minúte narástol náskok Iuventy po góle Tobiašovej na päť gólov (13:8). Až potom po dlhých 21 minútach zaznamenali gól aj hostky, konkrétne Martina Vysloužilová, ktorá upravila v 39. minúte na 9:13 v neprospech svojho tímu. Ani to však českého majstra úplne nezobudilo. Po góle Habánkovej v 47. minúte totiž Iuventa stále viedla o päť gólov (17:12). Následne sa síce Most dvoma presilovkovými gólmi nadýchol (17:14), no po oddychovom čase sa opäť hralo podľa nôt Michalovčaniek. Za stavu 19:14 v 50. minúte si time-out zobral aj tréner Mostu Dušan Poloz, jeho zverenky však už stretnutie na svoju stranu preklopiť nedokázali. Štyri minúty pred koncom upravila Horňáková na 20:16 a bolo jasné, že všetky body ostanú na Zemplíne. Hráčkam českého majstra sa ešte v samom závere podarilo skorigovať na 21:19, no aj napriek tomu sa interligový šláger stal korisťou domácej Iuventy.

Štatistika

Michalovce - Most 21:19 (9:8)

Pok. hody: 4/3 - 6/5, vylúčené: 2 - 1, navyše ČK: 60. Bačíková (Iuventa za faul). Rozhodovali: Sivák a Oťapka - 1100 divákov.

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Krebsová - M. Holešová, Szollosiová, R. Vargová, Habánková 1, Horňáková 2, Nagyová, Hruščáková 3, Wollingerová, Krasková 2, Bačíková 1, Trehubova 9/3, Levčenková 3.

DHK BANÍK: Bezpalcová, Müllnerová - Matoušková 1, Dvořáková 1, Ryšánková 3, M. Vysloužilová 3, Vítková, Jeřábková, K. Vysloužilová, Janoušková 2, Szarková 9/5, Súkenníková, Ručková, Zachová.



Uverejnené: 01.11.2014 20:24:38
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.