files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lucia Gubiková: „Za dobrou obranou sa chytá lepšie“

Hádzanárky Iuventy Michalovce sú aj po šiestich kolách česko-slovenskej interligy hádzanárok WHIL bez prehry. V šlágri šiesteho kola a možno aj celej jesene si v sobotu poradili na domácej pôde s českým majstrom DHK Baník Most, ktorého po výhre 21:19 (9:8) zosadili z prvého miesta v tabuľke.

Sobotňajší zápas sa najskôr nevyvíjal podľa predstáv michalovskej Iuventy. Hráčky českého majstra totiž v úvodných minútach šliapali naplno a domáce hádzanárky na nich v úvodnej pätnásťminútovke nevedeli nájsť recept. Ešte v osemnástej minúte prehrávali rozdielom troch gólov 5:8, no potom sa začali diať veci. Slovenská reprezentačná brankárka Lucia Gubiková totiž doslova a do písmena na dvadsaťjeden minút zatiahla roletu na svojej bráne, čo jej spoluhráčky využili na získanie potrebného náskoku, ktorý si udržali až do záverečného hvizdu rozhodcovskej dvojice. „Zápas sme síce nezačali najlepšie, no od druhej polovice prvého polčasu sa už hralo podľa našich predstáv. Zo začiatku sa nám nedarilo v obrane, tá sa však na konci prvého polčasu zlepšila, čo bolo podľa mňa veľmi dôležitým faktorom k našej výhre,“ skonštatovala po stretnutí brankárka Iuventy, ktorá pred zrakom reprezentačného kormidelníka Dušana Poloza (ten je aj trénerom Baníka Most) podala výborný výkon a jasne ukázala, že momentálne je v bráne na Slovensku jasnou jednotkou.

Podľa slov dvadsaťjedenročnej ochrankyne michalovskej svätyne rozhodol o víťazstve jej tímu v šlágri jesene dvadsaťjeden minútový úsek, kedy Most nestrelil gól. „Hádzaná sa hrá na góly a náš súper za tento dlhý čas nezaznamenal ani jeden. Bol to veľmi dôležitý úsek, ktorý pravdepodobne rozhodol. Za dobrou obranou sa mi chytá lepšie. Dievčatá mi vtedy pomohli a ja som im to vrátila,“ zdôraznila Lucia Gubiková. Tá sa v sobotu pričinila o to, že Iuventa sa opäť predrala na prvé miesto v tabuľke (v prípade očakávaného víťazstva Mostu v nedeľu v Prešove v predohrávke ôsmeho kola to už takto byť nemusí). „Ak mám pravdu povedať, ešte to príliš nesledujem. Som rada za naše víťazstvá, no je len začiatok súťaže. Chlieb sa bude lámať v jarnej časti,“ dodala na záver michalovská brankárka.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2014 13:36:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.