files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín roztrhal Rimavskú Sobotu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 16. kola II. futbalovej ligy na domácej pôde nad celkom MŠK Rimavská Sobota vysoko 6:0 (2:0) a upevnili si tak prvé miesto v tabuľke. Dva góly do siete Gemerčanov zaznamenal Španiel Bayón, po jednom pridali Stanislav Danko, Adrián Leško, Martin Koscelník a svoj strelecký účet si pri mužoch otvoril aj Lukáš Jacko. Zverenci trénera Františka Šturmu musia do konca jesennej časti odohrať ešte dve stretnutia. Budúci víkend sa predstavia na trávniku druhého Zvolena a v jesennej derniére privítajú v zemplínskom derby v sobotu 22. novembra Slavoj Trebišov. 

Michalovčania mali fantastický vstup do zápasu. Už v tretej minúte unikol po pravej strane Martin Regáli, jeho strelu zrazila obrana iba k osamotenému Samuelovi Bayonovi, ktorý potom čo obišiel brankára Prošovského bezpečne otvoril skóre - 1:0. Aj v ďalších minútach sa hralo podľa nôt lídra DOXXbet ligy. Ten viacerými akciami bavil divákov, ktorí svojich miláčikov viackrát počas stretnutia odmenili potleskom. V 17. minúte podnikol po pravej strane únik Dominik Kunca, centrom našiel ideálne postaveného Stanislava Danka a ten strelou k žrdi prekonal bezmocného Prošovského po druhýkrát v stretnutí - 2:0. Michalovskí stredopoliar si svoju účasť v základnej zostave Františka Šturmu užíval. O tri minúty neskôr najskôr Dominik Kunca napáli loptu do brvna a jeho následnu strelu Prošovský s námahou vyrazil na rohový kop. V 29. minúte sa prvýkrát o slovo vážnejšie prihlásili aj Gemerčania, Čertík však tiesnený obrancom z rohu päťky zakončil nad. O tri minúty mohol zaznamenať kontaktný gól Chovanec, ktorý vystihol nepresnú prihrávku Streňa na Podhorina, ale z prvej vystrelil nepresne. Na rozdiel troch gólov mohol upraviť španielský stredopoliar Vernon. Ten najskôr pálil iba do brankára Soboťanov a Prošovský zlikvidoval aj jeho hlavičku po rohovom kope Dominika Kuncu. S pribúdajúcimi minútami prvého dejstva narastala na ihrisku nervozita. Tá vyvrcholila minútu pred koncom, kedy Lupták skopol Regáliho a hlavný rozhodca Vlčej mu ukázal červenú stopku.

Oslabení hostia sa snažili v prvej polovici druhého dejstva s dvojgólovým mankom niečo urobiť, no zhruba v polovici druhej štyridsaťpäťminútovky im došli sily a potom to bola exhibícia Michalovčanov. V 64. minúte najskôr tvrdo pálil Vernon, jeho strelu vyrazil Prošovský len k striedajúcemu Leškovi, ktorý zblízka zvýšil na 3:0. O štyri minúty neskôr vystrelil Turík a jeho strelu zrazil do siete ďalší striedajúci hráč Martin Koscelník. V 73. minúte fauloval v pokutovom území Regáliho Petráň a nariadený pokutový kop bezpečne premenil Samuel Bayón - 4:0. O štyri minúty neskôr sa mohlo skóre meniť opäť. Leško unikol súperovej obrane, pálil však iba do vybiehajúceho Prošovského, ten si následne poradil aj s bombou Turika. Do streleckej listiny sa zapísal aj tretí striedajúci hráč Lukáš Jacko. Ten sa jedenásť minút pred koncom najlepšie zorientoval v šestnástke a strelou do prázdenj brány uzavrel skóre zaujímavého zápasu. V záverečných minútach mohli siedmy presný zásah pridať aj Leško so Streňom, ktorí však mierili nepresne, a tak sa zápas pre Gemerčanom skončil "iba" tenisovým kanárom.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Rimavská Sobota 6:0 (2:0)

Góly: 3. a 73. Bayón (druhý z 11 m), 17. S. Danko, 64. A. Leško, 68. M. Koscelník, 79. L. Jacko

ŽK: 21. Streňo, 53. D. Kunca - 34. J. Čertík, 42. Šlosár, 72. Petrán

ČK: 44. L. Lupták

Rozhodoval: Vlčej - 848 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Morlacchi - Bayón, S. Danko (54. A. Leško), Turík, M. Regáli (77. L. Jacko) - D. Kunca (54. M. Koscelník)

MŠK: Prošovský - M. Gálik, Hladík (58. J. Kovács), M. Brezinský, Šlosár - J. Čertík, Petrán (80. Bial), Kotľár, Poremba - L. Lupták - T. Chovanec



Uverejnené: 08.11.2014 17:23:31
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.