files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stanislav Danko: „Verím, že nás táto vysoká výhra opäť nakopne“

V minulosti patril medzi najväčšie talenty michalovského futbalu. Už v sedemnástich rokoch ho vytiahol Vlastimil Petržela do prvého mužstva, no zatiaľ, čo kariéra jeho rovesníka Róberta Kovaľa už pokračuje v pražskej Dukle, tá jeho sa trošku pozastavila. Dvadsaťročný stredopoliar Stanislav Danko sa v základnej zostave trénera Františka Šturmu objavuje čoraz menej.

Pred zápasom šestnásteho kola DOXXbet ligy skupina Východ proti Rimavskej Sobote (6:0) sa však český lodivod Michalovčanov rozhodol inak a urobil dobre. Stanislav Danko sa mu za šancu hrať v základnej zostave odvďačil nielen dobrým výkonom, ale aj krásnym gólom na 2:0. „Som rád za ponúknutú šancu. Trénerovi som sa za ňu chcel odvďačiť dobrým výkonom a ten strelený gól je už len plus,“ rozhovoril rodák z Pozdišoviec. Ten sa následne pustil do hodnotenia duelu, v ktorom Michalovčania zvíťazili rozdielom dvoch tried 6:0. „Už konečný výsledok hovorí, že sme boli jasne lepší. Veľmi dôležitý bol náš prvý gól, ktorý sme strelili už v tretej minúte. Ja som následne pridal druhý, no a za dôležitý moment považujem aj červenú kartu, ktorú súperov hráč dostal na konci prvého polčasu. To bola voda na náš mlyn a v druhom dejstve, keď fyzicky odpadli, sme pridali ďalšie štyri góly. Keď sa na to pozriem od úvodu, určite sme mali viac z hry. Viac sme držali loptu, vytvárali si tak šance, ktoré sme v závere premenili a urobili tak radosť prítomným divákom,“ vrátil sa ešte k súboje s Gemerčanmi Stanislav Danko.

V štvrtom kole Michalovčania tomuto súperovi podľahli na jeho pôde 1:2. Zobrali si z tohto zápasu ponaučenie? „Samozrejme, že áno. Do duelu sme išli s tým, že si musíme dať pozor na ich útočníka Chovanca, ktorý spôsobil v predchádzajúcom vzájomnom meraní síl dva góly v našej sieti. Vedeli sme, že ho musíme ustrážiť. Zdvojovaním sa nám to aj podarilo. Určite sme boli lepším tímom ako oni a vysokou výhrou sme sa rehabilitovali za nešťastnú prehru na Gemeri, ktorá nás veľmi mrzela,“ podotkol michalovský stredopoliar, ktorý si v súboji proti Gemerčanom otvoril tohtosezónny strelecký účet. „Dali sme rýchly prvý gól, čo nám veľmi pomohlo. Pred mojím presným zásahom urobil veľmi dobrú robotu Dominik Kunca, ktorý mi ideálne naservíroval loptu a pre mňa už nebol problém poslať ju do siete.“  Stanislav Danko mohol pridať do siete Rimavskosoboťanov ešte jeden gól. Štyri minúty po svojom premiérovom tohtosezónnom presnom zásahu totiž poslal na súperovu bránu spoza šestnástky tvrdý projektil, ktorý však brankár Prošovský s námahou vyrazil na rohový kop. „Bola to odrazená lopta na hranicu šestnástky a tam už nebolo, čo váhať. Strieľal som z jednej, brankár to výborne vyrazil. Určite by ma potešil aj druhý presný zásah, no viac ma teší to, že sme vysoko vyhrali,“ uviedol Stanislav Danko.

Michalovčania sa ešte pred troma týždňami tešili zo sedemzápasovej víťaznej série. Potom však prišla domáca prehra s Prešovom (0:1) a následne remíza na pôde Bardejova (1:1). Danko verí, že vysoká výhra nad Rimavskou Sobotou môže kolektív opäť nakopnúť k ďalším víťazstvám. „Som o tom presvedčený, že nás táto vysoká výhra môže nakopnúť k ďalším víťazstvám, pretože družstvo na to určite máme,“ poznamenal michalovský stredopoliar a k víkendovému šlágru sedemnásteho kola, v ktorom sa líder DOXXbet ligy skupina Východ predstaví na pôde druhého Zvolena uviedol. „Určite čakám ťažší zápas, ako sme odohrali s Rimavskou Sobotou. O ich sile sme sa mohli presvedčiť v domácom zápase a určite nie sú na druhom mieste náhodne. Budú hrať určite podobne, ako u nás, teda s veľkým dôrazom. Musíme sa na to jednoznačne dobre pripraviť. Keď sa tak stane, nie sme ani tam bez šance.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.11.2014 20:13:44 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.