files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži 1. BK D Michalovce nedohrali...

Šláger šiesteho kola druhej basketbalovej ligy skupina Východ, v ktorom privítali hráči 1. BKD Michalovce Dastet Krompachy sa nedohral. V tretej štvrtine zápasu sa totiž za stavu 41:39 v prospech domácich hostia stiahli z ihriska a na ďalšie minúty stretnutia odmietli nastúpiť. Šláger sa tak skončil predčasne a bude mať dohru za zeleným stolom. Okrem mužov 1. BK D boli v hre aj ženy. Tie v 5. kole druhej basketbalovej ligy skupina Východ zvíťazili nad Starou Ľubovňou hladko 90:46 a do tabuľky si tak pripísali prvé tohtosezónne víťazstvo. Muži sa najbližšie počas posledného novembrového víkendu predstavia v Levoči, ženy odohrajú najbližšie majstrovské stretnutie takisto vonku, keď v šiestom kole v posledný novembrový víkend odohrajú duel na pôde Tydamu Košice.

Viacerí basketbaloví priaznivci sa tešili na lahôdku v podaní dvoch momentálne najlepších tímov ligy. Museli však ostať sklamaní, keďže sa zápas nedohral. V jeho prvej štvrtine mali jasne navrh domáci. Tí dokázali ubrániť momentálne najlepšieho hráča ligy Šteca a vypracovali si sľubný desaťbodový náskok 18:8. O ten ale v druhej štvrtine rýchlo prišli. Tá totiž bola v ich podaní ako zo zlého sna. Neubrániteľný Štec im súkal jeden kôš za druhým. Jeho zásluhou vyhrali Krompachy túto štvrtinu o dvadsať bodov 26:6 a po polčase tak viedli o desať bodov 34:24. Do druhého polčasu nastúpil po prvýkrát v sezóne Milan Janošov a hlavne jeho zásluhou Michalovčania ožili. Rýchlo dohnali súperov náskok. Už po šiestich minútach tretej štvrtiny sa opäť dostali do vedenia, keď vyhrávali 41:39. Potom sa však začali diať veci, o ktorých nám viac povedal prezident 1. BK D Ladislav Janošov. "Hostia tento úsek prehrali 17:5 a to nedokázali stráviť. Zobrali si oddychový čas, pri ktorom sa nepochopiteľne pobrali do šatne a odmietli pokračovať v zápase, takže rozhodcovia zápas následne ukončili," poznamenal k situácii prezident 1. BK D Ladislav Janošov.

Po prvýkrát v sezóne 2014/2015 uspeli aj ženy tohto klubu. V zápase piateho kola druhej basketbalovej ligy skupina Východ totiž na domácej pôde zdolali Starú Ľubovňu 90:46. Michalovčanky po prvýkrát v sezóne nastúpili s dvanástimi hráčkami, čo bolo vidno aj na palubovke. Po prvýkrát si ich dres obliekli Jurašková s Regendovou a tie spoločne s Fiedlerovou hrali muziku v domácom tíme. Po ako tak vyrovnanej prvej štvrtine, kedy sa Michalovčanky ešte len dostávali do tempa, druhá skončila výrazným skóre pre nich, takže po polčase viedli o výrazných 15 bodov (36:21). Svoj náskok v druhom dejstve ešte viac zvýraznili a všetko to vystupňovali vo štvrtej štvrtine, ktorú vyhrali 32:9. "S výkonom dievčat som spokojný. Odohrali dobrý zápas a zaslúžene ho doviedli do víťazného konca. Navyše sa veľmi dobre postavili k tomu, ako vystupoval počas celého zápasu ich súper. Hosťujúce hráčky sa spoliehali iba na základnú zostavu. Namiesto toho, aby sa snažili čo najdlhšie vydržať na ihrisku zvolili iný spôsob hry, ten agresívnejší. Zvolili spôsob neprimerane tvrdej hry, ďaleko za hranicou dovoleného. Naše družstvo v zápase získalo 25 osobných chýb, hostky 28, no paradoxne ony hádzali až tridsať trestných hodov, zatiaľ čo my iba 26," uviedol prezident 1. BK D Ladislav Janošov, ktorý na záver dodal. "Počas minulého víkendu sme privítali na našej palubovke dve družstvá a ako riadni hostitelia sme im chceli vytvoriť nadštandardné podmienky. Nepríjemným a nepochopiteľným prekvapením u obidvoch družstiev bolo ich vystupovanie, ktoré malo ďaleko od normálneho správania sa hostí na návšteve," uzavrel debatu prezident 1. BK D Michalovce. 

ŠTATISTIKA ZO ZÁPASOV
MUŽI
1.BK D Michalovce - Dastet Krompachy 41:39 (24:34) nedohrané
Štvrtiny: 18:8, 6:26, 17:5
Strelci: Mižák 12, T. Mitterpák 8, V. Mitterpák 7

ŽENY
1.BK D Michalovce - ŠŠK Stará Ľubovňa 90:46 (36:21)
Štvrtiny: 15:11, 21:10, 22:16, 32:9
Strelci: Fiedlerová 23, Regendová 17, Jurašková 11, Lipková 9, Kuráňová 8

Peter Brendza



Uverejnené: 18.11.2014 21:43:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.