files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v zápase zvratov zdolala Prešov

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 21. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom P.H.K. 3b Prešov 6:5 po samostatných nájazdoch, keď až trikrát museli jej hráči doťahovať náskok súpera. Dva góly Michalovčanov zaznamenal Tomáš Banovský, po jednom pridali, Štefan Majerník, Vladimír Urban, Ľuboš Fajčák a rozhodujúci samostatný nájazd premenil Peter Čížek. Zverenci trénera Milana Staša sa najbližšie predstavia opäť na domácom ľade, keď druhú polovicu základnej časti záhája v piatok o 17.00 súbojom proti Liptovskému Mikulášu.

Východoslovenské derby malo všetko, čo k nemu patrí. Solídna divácka návšteva videla desať gólov, zápas mal grády, rôzne zvraty, vrcholil až v samostatných nájazdoch, diváci navyše videli veľa pekných akcií, ukázali sa im všetci štyri brankári a stretnutie spestrila aj pästná výmena. Poďme ale pekne po poriadku...

V prvej tretine sa až príliš zaujímavý hokej nehral. Domáci síce začali s náporom, no prví udreli hostia, keď sa v obrannom pásme Dukly presadil jej bývalý hráč Ľubomír Chovan - 0:1. Hneď potom sa Borko vyznamenal pri šanci Tomčáka, a tak prišlo nedáš - dostaneš na druhej strane. Po minúte od Chovanovho úvodného presného zásahu zatlačila štvrtá michalovská lajna a Banovský strelou pod žŕdku prekonal Borároša - 1:1. V ďalších minútach nebolo tempo hry také, aké by si šláger 21. kola predstavoval. Obidva tímy čakali na chyby a tie aj prichádzali. V 12. minúte putoval na trestnú lavicu po zbytočnom faule Cmorej a jeho vylúčenie potrestal Tomčák - 1:2. Hneď po strelenom góle išiel na trestnú lavicu aj hosťujúci Tomko a ani on sa na nej nezdržal celé dve minúty, pretože ho z nej vyhnal vyrovnávajúcim gólom Majerník - 2:2. Zvyšných päť minút prvej časti prinieslo ešte po jednej šanci na oboch stranách no Borko na domácej, ako aj Borároš na prešovskej strane už neinkasovali.

Od druhej tretiny sa hral oveľa zaujímavejší hokej, o ktorý sa pričinili obe strany. Zápas naberal grády a brankári sa museli obracať. V 28. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Marko Komloš a Vladimír Urban strelou od modrej poslal michalovskú Duklu prvýkrát do vedenia (3:2). Urbanov gól Michalovčanov naštartoval a hostia ihneď nevedeli kam skôr skočiť. Prešla iba jedna minúta a domáci sa tešili z gólu opäť. Dominika Riečického, ktorý po treťom góle nahradil Borároša, totiž prekonal svojím druhým gólom v zápase Tomáš Banovský - 4:2. Dukla mohla pridať aj ďalšie góly, Riečický však bol proti. V závere druhej tretiny dali o sebe vedieť aj hostia. Tí v jej poslednej minúte mali možnosť 30 sekundovej presilovky o dvoch hráčov, tú však nevyužili.

Aj keď Prešovčania nevyužili presilovku o dvoch hráčov, do záverečnej tretiny si preniesli ešte vylúčenie Šechného a to potrestal po dvadsiatich sekundách hry Pekarčík, ktorý prekvapil neistého Borka. Kontaktný gól dal krídla pre zmenu hosťom, ktorým však výrazne pomáhala Michalovčania svojou nedisciplinovanosťou. Ďalšie vylúčenie Kubáta využil na vyrovnanie Jaroš a ten vyhnal z brány aj Pavla Borka. Jeho náhradník Karel Němec sa ihneď zapotil, keďže sa Šeliga dopustil ďalšieho faulu (spolu s ním putovali za pästnú výmenu na trestnú lavicu aj Patrik Huňady a Vladimír Sabol). Němec to nakoniec neudržal a po strele Tomčáka inkasoval aj on - 4:5. Prešovčania tak troma gólmi v rade otočili priebeh hry na svoju stranu. Domáci sa ale nevzdávali, vzápätí zatlačili svojho súpera do jeho obranného pásma a odmenou pre nich bol vyrovnávajúci gól Ľuboša Fajčáka 5:5. Aj potom sa hral hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Šance sa prelievali z jednej strany na druhú a obaja brankári tak museli byť v permanencii. Najskôr mohol rozhodnúť hosťujúci Chalupa, ktorý sa po odpykaní trestu rútil z trestnej lavice sám na Němca, ten si ale s jeho nájazdom poradil. Svoje kvality následne ukázal aj hosťujúci Riečický, ktorý tri minúty pred koncom zlikvidoval samostatný únik Schnellyho. Aj v predĺžení diváci videli výborný hokej. Rozhodujúci gól na hokejke mal Prešovčan Pekarčík, v čistej šanci ho ale vychytal Karel Němec, ktorého zásluhou sa tak zápas posnul do samostatných nájazdoch. V nich bol úspešný akurát v tretej sérii domáci Peter Čížek, ktorého zásluhou tak dva body ostali v Michalovciach.

HK Dukla Michalovce - P.H.K. Prešov 6:5 po samos. nájazdoch (2:2, 2:0, 1:3 - 0:0)
Góly: 3. Banovský (Huňady, Fedorko), 16. Majerník (Čížek, Cmorej) pres/1, 30. Urban (Šeliga, Majerník) pres/1, 31. Banovský (Huňady, Kubát), 51. Fajčák (Kubát, Šechný) – 2. Chovan (Chalupa), 13. Tomčák (Chalupa) pres/1, 41. Pekarčík (Sabol) pres/1, 48. Jaroš (Kivader, Novický) pres/1, 50. Tomčák (Chalupa) pres/1
Vylúčenia: 9:5. Presilovky: 1:4. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel - Ľ. Šoltés, R. Šoltés. Divákov: 1100.
HK DUKLA: Borko (48. Němec) - Kubát, Drotár, Šeliga, Urban, Briják, Tkáč, Buraľ - Drotár, Šechný, Podsedlý - Cmorej, Majerník, Čížek - Halás, Linet, Schnelly - Banovský, Huňady, Fedorko.
P.H.K: Borároš (30. Riečický) - Vartovník, V. Sabol, Tomko, Kobeľa, Komloš, Novický, Oljník, Guntáš - Pekarčík, Matejka, Čopák - Chovan, Tomčák, Chalupa - Jaroš, Kivader, Potoček - Petroc, Polivka, Duplinsky.



Uverejnené: 19.11.2014 20:39:19
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.